Vår store valp; Sør Afrikansk Boerboel

Vår store valp; Sør Afrikansk Boerboel

Helt siden vi flyttet til Afrika for fire år siden har vi visst at vi etterhvert når vi slår oss ned skal ha hund. Både som familiehund, men også som vakthund. Vi hadde egentlig tenkt å vente til vi flyttet opp på tomta vår slik at hunden slapp å bli vant til et nytt hjem etterhvert, men på grunn av uforutsette problemer blir vi boende i leiehuset vårt lenger enn forventet. De siste par månedene har vi hatt flere tilfeller av stjeling i hagen om natta, og vi fant ut at det var på tide å skaffe seg en hund.

Vi har vært gjennom mange forskjellige hunderaser i hodet vårt, men så kom vi over den perfekte; Sør Afrikansk Boerboel. Og etter å ha lest oss opp om rasen og nå også opplevd hunden selv, er jeg overbevist om at dette er den perfekte hunden for oss! Snill og god mot barn, intelligent og lett å lære, god vakthund, veldig stødig og lojal, og ekstremt sosial. Og så vanvittig kosete og god!

Han kom til oss fra Nairobi for to uker siden, elleve uker gammel, og han fant seg umiddelbart til rette. Han er så klart en leken valp som liker å bite og leke, men han lærer fort hva som er lov og ikke. Esther og Sarah er ganske trygge på han, mens Leo trenger endel mer tid på å venne seg til Benaja, som han heter. Leo syns han er litt stor. Det er ikke bestandig lett å huske på at han kun er en liten valp, for han veier allerede 18 kg!

Det er endel jobb å ha valp, men vi gleder oss til mange fine år sammen med vår nye bestevenn!

4 thoughts on “Vår store valp; Sør Afrikansk Boerboel

    1. Det har gått veldig bra. Stor, flott, snill gutt! Ikke så veldig enkel å gå ilag med andre dyr (høner og geiter) men kjempesnill med andre hunder og barn. Flott familiehund og vakthund.

  1. Det er hyggelig å høre. Driver å vurderer hundetypen selv og ut fra det jeg har lest og sett på nettet er jeg nesten overbevist. Forstår det er en trøbbel med oppdrettere som ikke er så nøye med helseaspektet så en del kan pådra seg sykdommer som følge av lite gjennomtenkt avl. Men selve hundetypen virker veldig stødig.

Legg gjerne igjen en kommentar, da blir jeg glad:)