Ukentlig, og i perioder daglig, har jeg mennesker som kommer innom meg for sårstell. De fleste er brannsår. Her lager folk alle måltider på åpen ild, og det er derfor ingen overraskelse at det er mye brannskader. Egentlig har jeg sett få svært alvorlige, men det er ofte at barn tråkker på bål, eller får kokende vann over seg. Å dra til sykehuset for sårstell koster penger som de fleste ikke har, så da går de heller med det åpent, og håper at det vil gro. Som oftest ender det med sand i såret og infeksjon. Og så ender de opp hos meg. Jeg prøver å hjelpe så godt jeg kan, men med de begrensende ressursene vi har er det vanskelig. Vi var utrolig velsignet i august da vår venn fra USA, Cherish, kom med over en koffert full av medisinsk utstyr. Hun hadde med blodtrykksapparat, blodsukkerapparat, saturasjonsmåler, temperaturmålere, bandasjer, plaster og andre ting. I tillegg har jeg kjøpt masse malariatester som regelmessig er i bruk. De er heldigvis ikke så ofte positiv, men det er greit at vennene våre kan komme å teste gratis her istedet for å dra på sykehus. Men det som jeg gjerne skulle hatt mer av er gode bandasjer. Vaselinkompresser, sølvbandasjer, mefix, og alle slags gode plaster og kompresser for sår, og spesielt brannsår. Jeg vil jo så gjerne hjelpe, og det er frustrerende når utstyret er det som begrenser hva jeg kan gjøre!

Idag kom denne gutten og mammaen hans i kirka, og først så forsto jeg ikke hvorfor han gråt og gråt utrøstelig. Men så viste mammaen meg dette brannsåret. Han tråkket på et bål for fem dager siden, og hadde mer eller mindre grått siden. Siden de ikke har penger til sykehus og jeg ikke var hjemme, visste de ikke hva de skulle gjøre, og gjorde ingenting. Såret var mer væskende enn det ser ut på bildet. Først så bad vi for han, at smertene skulle forsvinne, og momentant så roet han seg og sovnet. Etter møtet fant jeg litt salve, kompress og mefix som jeg dekket det med og bad de komme tilbake om et par dager. Forhåpentligvis så vil det duge!

Regelmessig har vi besøkende som kommer ned, så om noen har noen kontakter som kan donere noe, eller noe utstyr de kunne tenke seg å hjelpe oss med, er det fullt mulig og ta kontakt.