Dette er John. Vi ble kjent med han i august; som en 24 år gammel gutt som bodde hjemme hos sin mor sammen med sine 6 brødre, og de var alle fiskere. Men fordi hele familien delte på fiskenett og båter, ble også inntektene delt likt på alle sju, som førte til at John tjente gjennomsnittlig 50 kr i uka.

Vi møtte ham en dag da vi gikk gjennom landsbyen, og vi stoppet opp for å hilse på disse fiskerne som renset nettene sine. Jeg spurte om de trodde på Jesus og alle sa ja, utenom John. Han lo og sa at han kunne ikke tro. Jeg spurte så om det var noen som hadde vondt i høyre skulder, for det følte jeg at jeg fikk kunnskapsord om. Alle lo og pekte på John, for jada, det var han! Han slet med sterke smerter i skuldra og greide verken å jobbe eller sove på natta. Han ble veldig forundret over at jeg spurte ham om dette, og enda mer forundret da alle smertene forsvant momentant etter at vi bad for han! Etter det kom han på møte hos oss og gav sitt liv til Jesus.

Vi har etter det blitt kjent med John som en hardtarbeidende, oppriktig ung mann, og da vi fikk muligheten av en sponsor til å bruke beløpet de gav månedlig på å hjelpe folk med forskjellige businesser, hjalp vi John først. Han hadde fylt ut skjema i likhet med de andre i menigheten vår som sliter økonomisk, men istedet for å be om å bli sponset månedlig, bad han om hjelp til å kjøpe fiskenett så han kunne bli selvstendig og flytte hjemmefra. Vi gav han i overkant av 2000 norske kroner, og han dro rett til Mombasa og kjøpte fem fiskenett. Dette var i begynnelsen av oktober.

Allerede nå, etter knapt to måneder, så har Johns liv blitt radikalt forandret! Med disse fiskenettene fikk han mulighet til å ansette et par menn på båten sin og bli sin egen sjef, og tjener derfor mye bedre enn når han jobbet under brødrene sine. Han får mye fisk, og tjener i gjennomsnitt 100-150 kr DAGEN!

I tillegg så har han vært smart og har brukt litt av disse pengene til å åpne en frisørsalong som også kan generere inntekt. Per idag gir salongen ca 40-80 kr overskudd om dagen. Og det beste av alt; i den salongen har han ansatt kjæresten og moren til sine barn! For ja, John har en dame han elsker og to barn, men på grunn av økonomi greide han ikke å ta seg av dem, så de bodde hos hennes mor et stykke unna og han fikk ikke lov av familien til å gifte seg med Magret. Nå har han ansatt henne i salongen sin, og leid et hus i nærheten hvor de bor. Han sparer flittig og jobber hardt for å kunne gifte seg og bygge et hus for familien sin.

Er ikke det helt fantastisk??? Fra å bo hjemme hos mor, ulykkelig fordi han ikke greier å ta seg av sine egne barn, og jobbet beinhardt for ca 50 kr i uka, til å nå være gjenforent med familien, være sjef for to ansatte, og ha overskudd på mellom 840 og 1380 kr i uka?!

Jeg er så stolt over hvor hardt John har jobbet, og hvor flittig og smart han har vært med ressursene han har fått. Det finnes mange flere som han i Mnarani, som bare trenger et lite løft for å komme i gang og bli selvforsynt.

Målet vårt er ikke å ha folk kun i fadderordning og velferdsprogram, men vi ønsker å hjelpe folk å starte businesser og bli selvforsynt. Vi er utrolig takknemlig for alle som har blitt endel av fadderprogrammet vårt, og det utgjør en stor forskjell for folk i deres akutte nød, men enda bedre er det når vi får midler vi kan bruke til å starte forskjellige bedrifter. Vi har allerede hjulpet ganske mange med dette allerede, og vitnesbyrdene om hvordan disse pengene blir multiplisert når folk forvalter de rett og jobber hardt, er fantastiske! Jeg vil se flere liv forvandlet slik som Johns!