Dere som har fulgt oss det siste året vet at det har vært en lang vei for å komme i gang med bygging på tomta vi bestemte oss for å kjøpe for ganske nøyaktig ett år siden. Byråkratiet i dette landet er innviklet, og ting tar veldig lang tid.

Men vi kom endelig såvidt i gang i mars, og begynte å kutte gress og grave adkomstvei ned til tomta vår, som ligger nede i en dal. Men før vi rakk å bli ferdige måtte vi plutselig ut av landet fordi vi måtte fornye visumene våre før Sarah ble født. Veien ble deretter helt ødelagt på grunn av regntiden, og vi måtte starte nesten på nytt!

I august fikk vi endelig ferdig veien såpass at brønnborerne kunne komme ned med bilen sin. Vi leide inn et lokalt firma som har fått gode skussmål, og de holdt på i tre uker med å borre seg 30 m ned. De hadde manuelle maskiner, og det tok lang tid å grave seg ned.

De hadde på forhånd gjort undersøkelser som viste at de skulle finne vann, men etter tre lange uker konkluderte de med at det ikke fantes vann. De ørsmå dråpene som de fant var for lite til å sette ned ei pumpe i, og for salt til å bruke til noe. Da ble vi ganske skuffet… Vi brukte 1/4 av de 70 000 kr til brønn som ble samlet inn av søsteren min i fjor høst bare på depositumet på dette, og visste ikke hva vi skulle gjøre nå når de ikke fant vann. Vi hadde allerede brukt over 120 000 kr på veien, vi kan ikke bygge en misjonsbase uten brønn, og vi ønsket jo så gjerne å velsigne landsbyen som må gå langt etter vann.

Vi ville prøve igjen med et annet firma, med bedre og større maskiner. Å borre med kompressor er mye raskere og de kan grave helt ned til 200 m. Så vi bestemte oss for å undersøke forskjellige selskaper, og så prøve igjen. Imens fikk vi gjort ferdig veien helt med dype sementgrøfter og korallsten slik at veien er godt rustet for neste regntid.

Men så skjedde det at Stigs mor ble svært syk og han måtte skynde seg hjem, og jeg hadde mer enn nok med å sjonglere alle andre oppgaver i tillegg til barna.

Så nå når pappa var her forrige uke fikk vi endelig til å finne et bra og stort selskap som kom og gjorde en ny undersøkelse. De fant et annet punkt på tomta hvor de mente det fantes vann på 70 m, og de begynte igår. De kom med fire store lastebiler på lørdag, og brukte nesten to dager på å rigge seg til fordi veien ned til punktet var gjørmete og vanskelig å komme til. Men igår ansatte vi noen karer som laget en liten vei slik at lastebilen skal klare å kjøre opp igjen.

Som du ser så er disse maskinene mye større og mer moderne. Og på kun to små dager var de allerede nede på 70 meter! De har funnet vann, men mengde og hvor salt det er vet de ikke før de gjør tester de neste par dagene.

Dette blir veldig spennende! Og veldig dyrt! Vi har brukt mer enn hva vi har fått inn til brønn allerede, men vi har heldigvis fått et par ekstra gaver fra sjenerøse folk i det siste som gjør at vi får til å gjøre trykktest og kjøpe inn en stor vanntank og pumpe osv. Tusen takk til alle som støtter oss, tror på oss, og følger med oss. Ting går sakte men sikkert framover, og vi håper at vi snart har en funksjonell brønn og hus klart på tomta!