På fredag var vi med Stig Ove på tomta for å spise lunsj med arbeiderne. Stig Ove ønsker at hele familien skal være med hver fredag, for å bli kjent med arbeiderne. Han ønsker at de skal føle seg som en del av et team og en familie, istedet for kun arbeidere. At de ikke kun jobber for penger, men også fordi de respekterer og elsker oss. At de kan le og ha det gøy sammen, og føle seg behandlet bra.

Det er visstnok ikke vanlig å få servert lunsj på arbeidsplassen sin, men Stig gir de både te om morgenen og lunsj hver dag, og på fredager får de rene festmåltidet med pilau og brus. Vi hadde også med oss hushjelpen vår Harusi (fordi hun også er en del av teamet vårt), og hun var overrasket over hvor mye mat og kjøtt de fikk. Kjøtt er dyrt, og ikke engang til høytider spiser de så store porsjoner med kjøtt som de får på fredagene. Så det er ingen tvil om at arbeidene våre har gode arbeidsforhold ihvertfall:) Vi har stor glede i å vite at arbeiderne våre føler seg respektert, elsket og behandlet bra. Hver morgen før de begynner å jobbe har de en samling hvor de drikker te og Stig deler et ord. Han snakker om alt fra hvordan å forvalte penger, til nestekjærlighet og å ta godt vare på familien sin og å tjene andre. Og så ber de om at Gud skal gi de styrke for dagen. Alle arbeiderne våre er hardtarbeidende og gode folk, og det går sakte men sikkert framover med utviklingen på tomta.

Det har vært veldig mye jobb og blitt brukt mye penger på denne veien, men det er helt uunngåelig å få laget den ordentlig for å kunne kjøre ned til tomta vår, og for at den ikke skal bli ødelagt igjen ved første regntid. Å få laget denne ordentlig er en viktig investering for årene framover!

Stig og arbeiderne har også laget et veldig fint lite skur med skyggeområde utenfor. Inne oppbevarer de verktøy og utstyr, og har en seng hvor en vakt sover hver natt. Ute under taket er hvor de lager mat, hviler og har samlinger. Det er vel egentlig litt feil å kalle det et skur, da det er mye finere enn huset de fleste av arbeiderne bor i!

De har også begynt å lage toalett som kommer til å være offentlige toalett nede ved den åpne brønnen.

Og apropos brønn: De jobber for fullt med å borre seg nedover, og har nå gravd seg ned 15 meter. Geologen har anslått at på 30 meters dyp skal vi finne ferskt vann, og vi er spente på se om det stemmer! Jeg gleder meg veldig til den dagen brønnen er ferdig, og vi skal ha en stor fest for landsbyen for å feire åpningen av den første gratis brønnen i området:)