Vi starter fadderordning! Vil du være med?

Vi starter fadderordning! Vil du være med?

Mange av dere kjenner Wazi, en av våre beste og mest trofaste venner. Hennes familie er en av veldig mange fattige familier. Familier som knapt har råd til mat og klær, og hvor skolegang er et luksusgode. Wazi har selv aldri gått på skole på grunn av fattigdom, og kan verken lese eller skrive. Hun ble giftet vekk da hun var femten år gammel, til en mann som var tredve år eldre… Ungene kom på rekke og rad etter det, og hun er nå gravid med sitt syvende barn. Å gi ungene sine utdanning og en bedre framtid enn henne selv, er et av hennes største ønsker, og det er en stor sorg for henne at hun ikke har råd til å sende barna på skolen. Mannen er fisker, men er gammel, og sliter med å få nok inntekt. Vi har veldig lyst å se om det er noen som har lyst til å hjelpe til med å sponse barna deres med skolegang. Eldstedatteren går siste året på det som her tilsvarer ungdomsskolen, og hun er veldig flittig på skolen. Hun drømmer om å bli sykepleier, og hun er foreldrenes håp om å greie seg når faren snart blir for gammel til å jobbe. Forventet levealder i Kenya er 62 år, og faren er allerede 65 år gammel…

Dette er en annen familie som vi har blitt kjent med de siste par månedene som virkelig sliter. De har fire barn. Begge foreldrene er arbeidsledige, og de får ikke jobb. Arbeidsledigheten er ekstremt høy her i Kilifi, og det er nesten umulig å få seg jobb, selv om man har utdannelse. Kona er utdannet sykepleier, og elsket jobben sin på barselklinikken, men hun fikk sparken da hun fødte sin yngste sønn i fjor høst. På lørdager når vi serverer ris og bønner kommer ungene allerede tidlig på morgenen når Joyce begynner forberedelsene, og venter med lengsel på at maten skal bli klar. Det er det eneste måltidet de spiser den dagen, og det største måltidet de får hele uka… Akkurat nå har Stig gitt foreldrene litt midlertidig jobb på tomta vår for å hjelpe til med veien, men det varer ikke evig… Når vi begynner på husbygging må vi ha fagpersonell, og kan ikke ha så mange ufaglærte ansatt som vi har nå. Nå har vi 13 mennesker i arbeid, og alle er fattige mennesker som er desperate etter inntekt. Det kommer hver eneste dag mennesker og spør om jobb, og som forteller den ene historien tristere og mer tragisk etter den andre. Det er fortvilende å måtte si nei. I tillegg står det daglig 20-30 mennesker ved tomta når Stig kommer på jobb om morgenen, for å se om det er jobbmuligheter, og for å trygle om i det minste én dag med jobb. Det knyter seg i magen av å måtte si nei til folk, når du vet at de ikke prøver å lure deg, men at de oppriktig talt ikke har råd til mat til barna sine.

For noen uker siden var det også en tragisk drukningsulykke som skjedde med mannen til en av kvinnene i fellesskapet vårt. Mama Baraka har kommet trofast på møtene våre siden før jul i fjor, sammen med sin sønn som da var 6 mnd gammel. Mannen var fisker og stod for inntekten i familien. Nå er han brått revet vekk, og med det også levebrødet deres. Mama Baraka har fem barn, som hun nå ikke har råd til å sende på skolen eller mette. I tillegg til en umenneskelig sorg hun må komme seg gjennom. Vi vil hjelpe henne litt med det vi kan nå i begynnelsen til hun får funnet en inntektskilde, men dersom noen vil sponse barna hennes med skolegang og kanskje litt for mat, hadde det vært til helt enormt stor hjelp! Jeg vet ikke de nøyaktige kostnadene for barnas skolegang, men i underkant av 400 kr mnd dekker det ihvertfall.

Jeg kunne skrevet side opp og side ned med historier om folk som sulter og ikke har råd til skolegang, men jeg tror dere skjønner poenget. Vi er omringet av fattige, og vi håper at det er noen som har lyst å sponse en familie eller et barn med mat og skolegang. Vi har mange andre aktuelle familier som vi virkelig håper på å få til å hjelpe. Vi ønsker å starte et fadderprogram, hvor dere regelmessig vil få oppdateringer og brev fra familien dere velger å støtte. Dette er familier som vi omgås og kjenner personlig, så her er det mulighet for å bli fadder for noen som du kan bli mer kjent med enn via store organisasjoner. Du kan også være helt sikker på at 100% av pengene går dit de skal, fordi vi personlig vil være mellommenn mellom deg og familien. Det går ann å bli fadder på forskjellige beløp, alt fra 100 kr og oppover. Jo større beløpet ditt er, jo større familie er det mulig å hjelpe.

Ta kontakt via Facebook, eller via mail til lindagisnaas@gmail.com dersom du er interessert, og vil bli med i fadderordningen vår!

One thought on “Vi starter fadderordning! Vil du være med?

Legg gjerne igjen en kommentar, da blir jeg glad:)