To fine uker på Mo er snart over

To fine uker på Mo er snart over

Nå har vi vært straks to uker i Mo i Rana, og søndagsmorgen setter vi nesa sørover igjen. Vi har hatt det utrolig koselig her hos svigers. Både med familie og venner. Esther og Leo har mange venner her på Mo, og de koser seg utrolig mye her. Det er trist at vi allerede skal dra herifra, men vi er takknemlige for de fine dagene vi har hatt her. Søndag tar vi en svipptur innom Melhus for et møte, før vi reiser hjem til Oppdal noen dager. Neste helg blir det Levanger, og så Oppdal og hytta til mamma og pappa pinsehelga, og så er det plutselig hjemreise til Kenya igjen! Ukene går utrolig fort, og selv om vi koser oss veldig her i Norge, gleder vi oss til å reise ned igjen til Kilifi. Vi savner vennene våre, og Esther og Leo spør ofte etter de, og de lurer på om det regner der nede. Hun sier at hun håper det regner masse, sånn at de fattige uti bushen kan få mat.

Vi gleder oss også til å komme ned igjen og begynne på bygging på tomta. Vi håper byggetillatelser kommer igang fort, og at det ikke blir store forsinkelser. Og vi gleder oss til å bli kjent med hele den fattige landsbyen som er rundt området tomta vår er på. Det bor masse mennesker der som ikke engang snakker swahili, men kun stammespråk, og som er både underernært og analfabeter. De færreste barna går på skole pga fattigdom. Bare ved første øyekast har jeg også sett at mange trenger både sårstell og helsetilsyn, og nye klær. Jeg gleder meg til å hjelpe til med det vi kan!

Arbeidet med hjelpesendingen vi planlegger ned til Kilifi, fortsetter for fullt. Forrige lørdag var det en artikkel om oss i Ranablad, og vi har fått mye respons både før og etter det med mennesker som ønsker å gi. Både klær, leker og ting, og ikke minst som ønsker å bidra med penger til frakt. Det betyr veldig mye for oss, da dette blir en dyr affære med frakt og toll, og vi er nødt til å vente til vi får nok penger før vi kan sende kontaineren nedover. Det har også kommet inn endel ting både på Oppdal og i Bergen, og vi er utrolig takknemlige til alle som har donert til hjelpesendingen! Les mer inne på Facebookgruppa “Hjelpesending til Kilifi, Kenya“.

Legg gjerne igjen en kommentar, da blir jeg glad:)