Vennedag

Vennedag

Denne uka er det jo som sagt skoleferie, men det er likevel kun Hope og Fadila av vennene våre som er hjemme på formiddagene. Alle fra 2.klasse og oppover har obligatorisk ekstraundervisning hver dag fra 8-12 med påfølgende lekser. Det høres ikke ut som en kjekk skoleferie spør du meg, men slik er visstnok systemet her… Men Joyce, Hopes mor, som passer Hope og Fadila på dagtid, jobber på onsdager, og derfor sa jeg at Wazi, Fadilas mor, kunne ta de med seg hit da hun skulle på jobb. Jentene var veldig søte da de kom, og gjemte seg litt sjenerte bak døra. Men Esther og Leo gikk og tok de i handa og sa “ngjo!” (Kom på swahili), og fulgte de inn på rommet. De fikk prøve ansiktsmaling for første gang, og vi fargela og danset til musikk. Vi lagde også spaghetti med kjøttsaus til lunsj, og det var tydelig at kjøttsaus var uvant, men litt godt!

Etter lunsj kom resten av flokken som hadde vært på skolen, og de lekte et par timer alle sammen. Jeg syns det er veldig kjekt å ha besøk, og spesielt å servere noe som jeg vet de vanligvis ikke spiser;) Da de kom var jeg allerede i gang med å lage eplekake med is, som falt i smak hos alle. De har ikke kjøleskap engang hjemme, og is er dyrt, så det er noe som er veldig sjelden kost for de. Jeg har servert dem det et par ganger, og de blir så glade hver gang! Jeg gleder meg til vi skal flytte om et par uker og får enda bedre uteplass for ungene å leke på. Å prøve syklene til Esther og Leo er veldig populært!

Legg gjerne igjen en kommentar, da blir jeg glad:)