Igår dro vi hjemmefra kvart på åtte, vi skulle bare «en liten tur» ut sammen med en venn, for å se på en tomt «i gåavstand» fra vår tomt, som pastorvennen vår skulle få for en latterlig lav pris fordi han kjente selgeren. Ikke langt i det hele tatt, sa de! Vel… Vi er nødt til å lære oss (igjen), at deres tidsberegning og avstandsberegning ikke er det samme som vår. For vi kjørte bil på bushvei i 1,5 time før vi gikk ned og opp bratte bakker i stekende sol, langt inn i ødemarken i to timer. Mange, mange kilometer unna vårt land! Da vi kom dit sa plutselig selgeren at tomta ikke var på 24 mål lenger, men han hadde solgt den stykkevis, så det var kun 7-8 mål igjen… Det kunne han jo ha fortalt før vi dro hele den lange veien dit, men for å få en liten slant for å vise oss tomta, unnlot han å fortelle det. Så det ble en lang og slitsom gåtur, spesielt for ungene stakkars. Leo var kjempeflink og gikk det meste av veien, mens Esther som kun hadde på seg flipfloper pga et sår på tåa, syntes buskene og den varme sanda stakk, så hun ble fort lei og fikk sitte på ryggen et godt stykke. Leo var så stolt etterpå og sa vi hadde vært på fjelltur! Esther begynte da å si at dette var ikke fjelltur, for fjelltur var kaldt, det husket hun fra da vi hadde gått på fjellturer i Norge. Da måtte vi ha jakke på toppen, og vi spiste oldemorlefser, sa hun:) Det er morsomt å høre hvor mange småe detaljer hun husker fra tiden vår i Norge i fjor. Det er tydelig at det er mange opplevelser som har gjort stort inntrykk på henne! Spesielt mange småe hverdagseventyr.

Jeg hadde kun tatt med én stor flaske vann på deling, for de hadde jo sagt det var så nært og det ikke var langt å gå, så da vi kom tilbake til bilen var vi alle slitne og veldig tørste og sultne! Da var det veldig deilig å komme hjem til ferdiglaget lunsj som sto på bordet:) Vannet har vært borte hele uka, men igår begynte det endelig å dryppe litt i ei kran slik at vi fikk samlet opp nok til å vaske oss i vaskebaljen. Det gjorde godt etter den turen!

Så sånn kan en (heldigvis ikke vanlig), fredag være her i Kenya!:)