Idag har vi begynt med et spennende nytt kapittel! Endelig er vi igang med å forberede tomta vi har kjøpt 8-9 km innover i bushen fra hvor vi bor nå. Vi er enda ikke ferdige med papirarbeid på grunn av lange ventetider, men har fått tillatelse av eierne til å begynne å jobbe der. Idag har Stig ansatt 6 menn som de neste dagene skal slå ned busker og bush med machetene sine. Deretter skal de sette påler rundt tomta slik at det blir lettere å se grensene. Forhåpentligvis blir de ferdige iløpet av neste uke mens mamma og pappa er her, slik at vi sammen med dem kan planlegge hvor hus, brønn og gjestehus skal være. Mamma og pappa vil bygge seg et lite hus på tomta vår som de kan bo i når de er på besøk, og som vi ellers kan bruke som gjestehus. Det blir utrolig gøy å komme i gang og planlegge dette sammen med de!

Dette kommer til å ta veldig mye av Stig Ove sin tid framover, men jeg og ungene blir nok værende igjen hjemme de fleste dagene. Idag dro vi på formiddagen på besøk til vennene våre, Joyce, Hannah og Wazi. De var i full gang med å lage ris og bønner til matutdelinga i ettermiddag. Barna deres var hjemme fra skolen idag, i likhet med mange andre, fordi de ikke hadde vann. Det har ikke vært vann i landsbyen siden forrige mandag, med unntak av noen få timer fredagskveld. Jeg begynner å bli veldig lei av å være nesten mer uten vann enn med, spesielt når det er så varmt og man er full av svette og sand overalt. Det blir utrolig godt for både oss og lokalsamfunnet når vi kommer oss på tomta og får bygget egen brønn:) Vi har også lyst å ha mye solcellepanel slik at vi blir mest mulig selvdrevne på strøm, og slipper å være avhengig av det statlige strømselskapet, som også er ekstremt ustabilt og upålitelig.

Etter å ha vært der og lekt noen timer, kom vi hjem og spiste lunsj, før vi dro til vårt daglige møte under treet, og den faste matutdelinga på mandager. Det var ikke like mange hjemløse som vanlig som kom idag, men en hel skokk av fattige, sultne unger, i tillegg til de faste, fattige mødrene med babyer som kommer hver mandag. For en glede å få mette magene deres og vise de kjærlighet i praksis!


Etterpå dro Stig Ove opp til tomta for å sjekke til arbeiderne, mens jeg og ungene dro hjem for å lage middag. Jeg skulle prøve meg på noe nytt idag; hjemmelagde fiskeboller! Det var litt av et styr å sløye/filetere(?) en hel fisk for første gang, og det ble mye gris! Men til slutt ble det fiskeboller i hvit karrisaus, poteter, revet gulrot og sprøstekt bacon til middag. Det føltes akkurat ut som en norsk middag! Så utrolig godt det var! De siste ukene har jeg prøvd å laget mer norsk mat, som blomkålsuppe, fiskeboller, kjøttkaker, kjøttsuppe, osv, og det er utrolig godt med litt variasjon fra den lokale maten. Det blir ganske ensformig med ris, bønner og kål hver dag. En smak av Norge gjør godt iblant. Vi gleder oss til mamma og pappa kommer med nye forsyninger av brunost, makrell i tomat, baconost og kaviar:)