Det blir julemiddag i Kenya likevel!

Det blir julemiddag i Kenya likevel!

I likhet med alle dere der hjemme, holder vi også på med innspurten før imorgen. Endel av hva jeg hadde planlagt har blitt gjort, og noe har ikke blitt gjort. Det er ikke så lett å planlegge med strømmen som kommer og går. De dagene jeg hadde planlagt å være effektiv og bake mye, har strømmen vært borte fra morgen til kveld! Jeg skulle sy julestrømper, men det har jeg dessverre ikke fått tid til… Butikken har også vært tom for egg i over ei uke, så jeg fikk aldri laget pepperkakedeig. Men vi har ihvertfall fått laget kolakaker, kakemenn, havrekjeks, karameller og peanut butter blossoms. Så får vi se om det blir noe mer baking i romjula;)

Vi har også kjøpt et lite plastjuletre på 120 cm som vi har pyntet idag sammen med ungene, med Carolas julemusikk i bakgrunnen. Akkurat som i min barndom! Viftene som går for full guffe, og svetten som renner ned ryggen er ikke akkurat noe vi brukte å være plaget med, men jammen har vi greid å få god julestemning likevel:)

Det er ikke til å legge skjul på at jeg syns det er litt tøft å være så langt hjemmefra nå i jula, spesielt når hele familien er samlet både på min og Stig Ove sin side – utenom oss… Vi pynter, kjøper gaver, baker og gjør det så koselig vi kan, men det blir ikke det samme. Spesielt ikke maten. Jeg elsker både ribbe og pinnekjøtt, men det jeg er vokst opp med på juleaften er dansk juleand, siden pappa er fra Danmark, men i år tenkte vi at vi skulle ut på restaurant og spise kylling… Gleden var derfor STOR da vi var på kjøpesenteret igår og ei venninne sa hun hadde sett and på supermarkedet. Jeg nølte først og tenkte at jeg orket ikke begynne å styre med stor middag i denne varmen for bare oss. Men inatt lå jeg våken halve natta pga strømbrudd, og jeg greide ikke å slutte å tenke på denne anda! Så da Stig Ove måtte tilbake til kjøpesenteret for å returnere noe idag, var det en god unnskyldning for å be han innom butikken og kjøpe and, rødkål, kål og poteter. Han kjøpte også brødform, så da blir det karamellpudding også! Det føles nesten ut som et lite julemirakel, og nå gleder jeg meg så mye mer til imorgen!

Ungene er så fulle av begeistring og forventning for juleaften. Litt gaver og siste episode av Snøfall er alt de trenger for å bli fornøyd, og de gleder seg veldig til julegrøt med mandel i. Vi holder på å laste ned Polarekspressen som vi skal se sammen med de også, og vi skal få en veldig fin juleaften sammen:)

Det blir rart å være de eneste som feirer juleaften imorgen. De lokale bruker morgendagen på å forberede mat for Christmas Day den 25., og den dagen går de i kirka, før de spiser god mat sammen med familien hele dagen. De som har råd gir gaver til hverandre, men de åpner de ikke før den 26., “Boxing day”. Eller som de kaller det her: “Day of showing love”. Den dagen bruker de på å sette pris på hverandre og gå på besøk til de som de kanskje ikke så ofte besøker, eller som ikke har så mye. De tar gjerne med en kasse brus som de deler med naboene, eller litt mat. Det blir gøy å finne måter å mikse våre og deres tradisjoner på.

Vi ønsker alle følgere, venner og familie en riktig god og fredfull jul!

Legg gjerne igjen en kommentar, da blir jeg glad:)