Regnfull mandag

Regnfull mandag

Idag har vi hatt den første skikkelige regnværsdagen siden vi kom hit! Det høljregnet fra tidlig i natt til midt på dagen idag, og ungene syntes det var så gøy! Bestemor og bestefar hadde med seg paraplyer og støvler da de var her, som kom til god nytte. Jeg tenkte mye på vennene våre i tørkerammede Bamba idag, og håper at det regnet like mye der.

Det eneste kjedelige med regnvær er at strømmen har vært borte hele dagen. Vi har kun hatt strøm et par timer om dagen siden fredag, og idag var den også borte hele dagen til kl sju ikveld. Heldigvis er det ikke altfor stor krise siden vi lager mat på gassovn, men ganske kjedelig var det likevel. Maten i kjøleskapet og fryseren trives ikke så godt med disse langvarige strømbruddene…

Jeg og ungene har malt endel idag, og Esther ville male juletrær. Jeg syns hun gjorde en god jobb til å være første forsøk. Hun prøvde seg også på å skrive god jul, men så ble det litt knapt med plass og d’en ble en r istedet, så da droppa hun det;) Men hun er veldig ivrig på å lære seg bokstaver og prøve å skrive ord. Denne tegningen har hun allerede hengt opp på ytterdøren vår slik at den kan ønske farmor og farfar velkommen når de kommer på torsdag.

Klokka to forsvant plutselig regnet og skyene, og det ble perfekt vær til matutdelingen vår klokken tre. Idag kom det ti nye som Daniel hadde invitert. De er hjemløse, og de fleste av de var rusmisbrukere. Da Daniel inviterte turte de nesten ikke komme, for de syntes det var for rart at noen uten agenda eller betaling kunne bry seg om de, og gi de mat og omsorg. De sa at hvis noen virkelig hadde medfølelse med dem, som var så avvist av resten av samfunnet, ville de komme og høre mer om dette. Så de kom og spiste sammen med oss, og de var så takknemlige og ydmyke. Stig oppmuntret de om at det ikke er for sent å snu om på livet sitt, få seg en familie, og komme seg vekk fra gata og rusen. Det finnes håp. Og at hvis de er virkelig oppriktige i hjertet sitt, vil vi hjelpe de. Det blir spennende å se hvor mange av de som sa de skulle komme imorgen kommer.


Legg gjerne igjen en kommentar, da blir jeg glad:)