Hei! 6 dager er gått siden jeg delte historien om den hjemløse søskenflokken, og responsen jeg fikk hadde jeg ikke forestilt meg! Innlegget ble delt av folk på Facebook, blant annet av min svigerfar, og det førte til at folk begynte å føre over penger for å hjelpe denne familien. På et par døgn rant 5000 NOK inn! Det er helt utrolig. Alle disse pengene går uavkortet til denne familien, og for det får vi betalt skole for hele det neste året (skolestart i januar) for alle tre jentene, som ikke går på skole nå fordi de ikke har råd. Familien sover i et leirhus som egentlig er kjøkkenet til ei gammel enke. Vi bestemte oss derfor for å gi mat til denne sjenerøse enka og dattera som også er lutfattig. Så i tillegg til skole så dekker disse pengene mat for de alle i 5 måneder! Det er helt fantastisk. Stig jobber med en video om dem som kommer så fort vi får tid. Det er utrolig å se hvor store ringvirkninger det kan få bare ved at et innlegg blir delt, og at folk ble oppmuntret til å gi en slant til familien. Tusen takk for engasjement og all støtte som denne familien fikk!

Og når vi snakker om engasjement og støtte…….

Mamma og pappa kom på mandag (hurra!!!), og i tillegg til gleden over å få de på besøk, fikk vi enda en stor glede og overraskelse. De hadde nemlig med seg et brev fra søstra mi Line, hvor hun beskrev at det var opprettet en Facebook-gruppe hvor over 1100 mennesker var medlemmer, og hadde gitt over 70 000 NOK for at vi kan bygge brønn, og kjøpe tomt for de resterende! WOW!! I tillegg var det et ark stappfullt med navn på alle som hadde bidratt. Jeg ble helt målløs og gråt mange gledestårer. Jeg ble så rørt over å se hvor mange som hadde støttet dette; familie, venner, kjente, ukjente, gamle klassevenner av både meg og søstrene mine, mammas kolleger og flere. Vi er så utrolig takknemlige, og vi gleder oss til å komme igang med prosjektene!

Vi har faktisk idag, etter lang tid i bønn og undersøkelser, bestemt oss for at vi ønsker å kjøpe «drømmetomta» som vi skrev om for flere uker siden. Det gjenstår fortsatt litt undersøkelser i offentlige registre osv for å bekrefte at alt av papirer er korrekt, men vi har ihvertfall bestemt oss for å gå videre med prosessen og prøve å kjøpe denne tomta. Det blir veldig spennende!

Vi hadde med våre besøkende dit igår, mamma og pappa, Aud og Steinar, og deres venner fra Nairobi. Alle syntes det var et fint land, men at det var ganske langt unna sivilisasjon og dårlige veier. Men det syns jeg faktisk ikke gjør noe. Det er masse stammefolk som bor der ute i bushen, og de holder på å bygge ny vei dit slik at det blir lettere å nå. Og jeg tror det kan bli et flott sted for vår første misjonsbase og hjem! Vi gleder oss til å forhåpentligvis snart starte prosessen med å bygge, og ikke minst borre brønn for de lokale. Vi er så takknemlige for alle dere som støtter oss og som synes vi gjør en god jobb. Tusen takk! Dere er en like viktig del av dette som det vi er, for uten dere kunne vi ikke ha vært her:)
Imorgen skal vi igjen til Bamba for å dele ut mat og finne flere familier i hungersnød som trenger hjelp. For første gang skal jeg bli med, og jeg er veldig spent på hvordan det blir!