Idag fyller vår lille Leo løvehjerte tre år! Vår sjarmerende, skravlete, lille Smiley. Han er en så god gutt, og vi er så takknemlige for å ha han i livene våre. Tenk at han var sju måneder da vi flyttet til Mosambik. Selv om vi har vært i Norge på besøk et par ganger, har han feiret alle bursdagene sine i Afrika. Han ble født i Mo i Rana, feiret sin første bursdag i Maputo, Mosambik, sin andre i Dondo, Mosambik og sin tredje i Kilifi, Kenya! De to forrige årene har jeg stelt i stand store bursdagsselskap for han, med mange sorter kake og minst 20 gjester. I år ble det enklere. Jeg har ikke hatt mulighet til å kjøpe så mye kjøkken- eller bakeutstyr enda, og dagene våre er så travle at vi har ikke tid til å arrangere selskap akkurat nå. 

Vi ble derfor veldige glade da våre norske venner sør for Mombasa inviterte oss til å feire Leo igår sammen med deres sønn som ble fire. Vi hadde en veldig koselig dag, og Leo koste seg med bursdagsselskap. Han var litt uvanlig stille og innadvendt, men jeg tenkte han kanskje var sjenert. Da vi kom hjem på kvelden hadde han høy feber, så det var det nok det som la en demper på humøret. Men han hadde likevel en fin feiring:) 

Idag da han våknet fikk han bursdagsgaver som jeg har kjøpt inn på vegne av familiene våre, og han var så glad for å få masse duplo, som han hadde ønsket seg!

Jeg og ungene har vært hjemme og lekt idag, mens Stig har vært på barneskolen og undervist en skoleklasse, hatt møte på søppeldynga, og vi har hatt ledermøte. Vi har fått en trofast gjeng på fire stykk som har utmerket seg blant de som møter opp på møtene våre, og de er veldig ivrige etter å lære mer og vil hjelpe til i arbeidet vi gjør. Vi har nå delegert arbeidet med å forberede matutdelingen som vi vil ha hver uke, til de. Det er én tidskrevende jobb mindre for oss, og de er glade for å få hjelpe til. Det er så utrolig koselig å knytte mer og mer vennskap og tillit, og disse menneskene føles virkelig som familie. 

Imorgen tidlig skal Stig på havna og ha en outreach til fiskerne sammen med et par andre venner, og de skal også ha matutdeling da. Jeg er veldig glad det ikke er jeg som må stå opp klokken fem for å starte tilberedningen! Heldigvis er det vanlig tid å starte dagen for de fleste lokale, så vennene våre syntes ikke det var noe problem.

Mitt hovedfokus for helga er å forberede meg til møtet på søndagsmorgen. Jeg skal nemlig preke! Jeg skulle egentlig gjøre det på onsdag, men så ble det utsatt til søndag. Jeg gleder meg, men kjenner det er litt småskummelt også. Det er ganske utenfor min komfortsone, og det er første gang på engelsk! Wish me luck;)