På tur hjem til Norge igjen

På tur hjem til Norge igjen

 Nå sitter vi på flyplassen, og denne turen har nå kommet til en ende. Dessverre gikk ikke ting helt som vi forventet, og vi har ikke funnet noen tomt å kjøpe enda. Alt er veldig utfordrende i Afrika; det er stadig forsinkelser, misforståelser, dårlig kommunikasjon, og folk dukker ikke opp til avtalt tid… Så vi har brukt utallige timer denne uka på å vente på folk, og å kjøre omveier, og sett på tomter som ikke passer våre behov i det hele tatt. Det tok et par dager før vi fant ut at det var Kilifi vi ville slå oss ned i, etter å ha sett andre steder, og da ble det for kort tid å finne en tomt som passer kravene våre i det området. Men vi har venner som fortsetter søket for oss, og vi kommer uansett til å flytte ned i løpet av sommeren. Om vi ikke får en tomt på plass til den tid, kommer vi til å starte med å leie hus. Avgårde skal vi uansett!

De to første dagene vi var her fikk vi slappet av og ladet batteriene, men etter det har det vært full rulle, og vi har kun vært på hotellet å sovet, før vi har vært ute igjen før kl 09, og kommet slitne hjem på kvelden. Men likevel, og på tross av alle utfordringene, har det vært kjekt å vært i Kenya denne uken, selv om vi har savnet ungene veldig. Vi gleder oss utrolig mye til å ta de med ned hit, og vi vet at de kommer til å elske det:) Esther spør hele tiden om å dra “hjem til Afrika”, og vi gleder oss sånn til å ta henne og Leo med hjem hit!

Det er tydelig at Kenya er et mye mer utviklet land enn Mosambik, og de sier at det er det nest mest utviklede landet i Afrika, etter Sør-Afrika. Det ser vi i de fine gatene, flotte bygningene og hotellene, og til og med de flotte kjøpesentrene. De har masse gode restauranter og hoteller her, og ting har fornuftige priser. Prisnivået på ting (utenom mat) er på linje med Norge, kontra Mosambik hvor det er 2-3 ganger så dyrt. Så det er mange fordeler med å bo her:)

Vennene våre fortalte at grunnen til at prisene på tomter er sinnsykt høye rundt Mombasa (og også Kilifi og hele kystlinjen), er fordi mange rike europeere har kommet hit og gjort investeringer, og det kryr av hoteller. Stranda på sørsiden av Mombasa er visstnok kåret til verdens reneste strand. Det er også veldig mange somaliere som kommer hit og vil ha ei tomt, og så spør de hvor mye eieren vil ha for den. «400 000 NOK.» «Ok, du får 1,5 mill NOK dersom jeg får den med engang.» Og så drar de opp kontanter fra veska si…(Pirater…) Derfor har prisene skutt i været.

Men vi håper og ber om at vi skal finne ei rimelig tomt i nærheten av Kilifi, som passer perfekt for oss! Vi gleder oss så mye til å bygge vårt eget hjem, og skape en framtid for oss og barna her.

Men først så gleder vi oss til å komme hjem til de på Oppdal!:) Nå venter en 25 t reise før vi er fremme på Oppdal imorgen kveld.

Legg gjerne igjen en kommentar, da blir jeg glad:)