For et par dager siden googlet jeg etter den perfekte oppskriften på iskaffe, som er min favorittdrikk når det er varmt her nede. Det er fortsatt vinter og ikke så varmt at jeg ikke greier å drikke varm kaffe, men jeg hadde likevel lyst på det. Overalt på nett sto det om at det beste for å lage iskaffe var kaldbrygget kaffe, for det reduserte syrligheten med opptil 67%. Så da prøvde jeg det! Jeg laget kaffe med normalt blandingsforhold med lunkent vann, lot det sto på kjøkkenbenken i 12 timer, før jeg silte det av i en sil med tørkepapir oppi og satte i kjøleskap. Etter et par timer blandet jeg det med isbiter og melk i et stort glass og nøt! Jeg var overrasket over hvor søt kaffen var, og jeg trengte ikke noe søtning oppi. Når jeg har laget iskaffe på avkjølt varmbrygget kaffe har jeg alltid syntes det er bittert og surt, og har behøvd sukker oppi.

Det aller beste er når du lager isbiter på kaffe, da blir ikke drikken utvannet når isbitene smelter:)

Neste gang jeg laget kaldbrygget kaffe, fulgte jeg en annen oppskrift hvor det sto 1 del kaffe til 4 deler vann, så det ble en del sterkere enn det første forsøket, og mer et kaffekonsentrat. Så da behøver man ikke like mye når man lager iskaffe.