Som dere sikkert har fått med dere så liker jeg veldig godt å bake. Det er blitt hobbyen min her nede, og jeg elsker å åpne hjemmet mitt og servere hjemmelaget mat. Jeg elsker å vise folk kjærlighet på den måten. En gjenganger som stadig går igjen er min nye favorittkake; Buckeye Brownies. Det er en utrolig god kombinasjon av sjokolade og peanøttsmør, med browniesbunn og peanøttsmørfrosting oppå. Det er flere som har etterspurt om jeg kan legge ut oppskriften på norsk, siden det kan være vanskelig å bake etter engelske mål. Oppskriften tilhører Brown Eyed Baker, og bildene har jeg også lånt der.

buckeye-brownies-37-600

Du starter med å lage Browniesbunnen:

80 ml bakekakao

1½ ts pulverkaffe (kan utelates)

1,5 dl kokende vann

60 gr sjokolade, finhakket

60 gr smeltet smør

1,5 dl vegetabilisk olje

2 egg

2 eggeplommer

2 ts vaniljeekstrakt

6 dl sukker

4, 2 dl mel

¾ ts salt

Forvarm ovnen til 180 gr. Kle en ildfast form på ca 20×30 cm md bakepapir. Pass på at bakepapiret stikker opp rundt kanten, slik at kaken er enkel å løfte ut når du er ferdig.

Med en ballongvisp pisk kakako, pulverkaffe og kokende vann sammen  i en bolle. Tilsett sjokolade og pisk til det er smeltet.

Pisk inn smeltet smør og olje, og bland godt.

Tilsett egg, eggeplommer og vaniljeekstrakt og pisk til det er en glatt røre.

Pisk inn sukker.

Tilsett mel og salt og vend det inn med en slikkepott.

Hell røra i den forberedte formen og stek i ca 30 min til du kan stikke inn en tannpirker og den kommer ut med noen få fuktige smuler. Avkjøl i ca 1,5 t.

Mens den avkjøler lager du Peanøttsmørfrostingen.

2 dl peanøttsmør

1,2 dl romtemperert smør

En klype salt

5,5 dl melis

2 ss helmelk

1 ts vaniljeekstrakt

Miks sammen peanøttsmør, smør og salt på medium hastighet til det er glatt, ca 2 min. Reduser hastigheten og tilsett vekselvis melis og melk. Tilsett vaniljeekstrakt, og øk så hastigheten til medium igjen og visp til det er en glatt krem. Hvis frostingen er for tørr til å spre, tilsett en ts eller to til med melk. Spre frostingen over browniesen. La stivne i kjøleskap.

Lag Sjokolade/peanøttsmør ganache:

3,5 dl hakket melkesjokolade

1 dl peanøttsmør

Smelt hakket sjokolade og peanøttsmør sammen i mikroen til det er helt smeltet, rør hvert 30 sek. Hell blandingen over peanøttsmørfrostingen og fordel det med en slikkepott. Sett i kjøleskap i minst 30 minutter før servering.

Løft forsiktig browniesen ut av formen og skjær i firkanter og server.

Brownies kan oppbevares i en lufttett boks i romtemperatur inntil 5 dager. Jeg syns Buckeye Browniesen smakte best servert rett fra kjøleskap.

buckeye-brownies-45-600

buckeye-brownies-42-600Alle bilder lånt fra Brown Eyed Baker