I flere dager så har jeg følt at jeg har hatt et blogginnlegg på «tungespissen». Det har vært masse uferdige tanker som jeg aldri har fått, eller tatt meg tid til å sette meg ned å jobbe gjennom. Nå midt i nattens stillhet, kun forstyrret av Leos tunge pusting, får jeg kanskje tid til å la tankene spinne og å skrible ned noen ord. Ikke godt å si hvor dette vil føre!;-)

Nå har vi gått inn i et nytt år, og jeg kjenner på dyp takknemlighet til Gud for det. Jeg er takknemlig for året som har gått: for oppturene, nedturene, utfordringene, skuffelsene, gledene, og alt vi opplevde. Alt som gjorde at jeg ble sterkere og tryggere på meg selv, tryggere på Stig Ove og tryggere på Guds kjærlighet til meg. Som gjorde at jeg lærte å elske meg selv, andre mennesker og Gud enda mer. Alle de erfaringene som gjorde at jeg forsto enda mer hvor ufullstendig jeg er i mer selv, og hvor avhengig jeg er av Gud hver dag. For å være en god mor, en god hustru og en god leder. I Ordspråkene i Bibelen står det at «det er Herrens velsignelse som gjør rik, og eget strev legger ingenting til», og det ble virkelig en sannhet for meg i 2013. Jeg kan stresse, bekymre meg og organisere så mye jeg vil, men det er Guds velsignelse som gjør forskjellen. Han er den som tar vare på meg og familien min, når jeg lar Ham. Han legger ting til rette i rett tid. Han er den som kan gi meg fred, glede og trygghet. Selv om vi har opplevd motgang og utfordringer i 2013, så har Gud vist seg trofast gang på gang. Og vi og familien vår har kommet styrket ut av det.

Og jeg er så utrolig takknemlig for alle gode minner med familie og venner fra 2013, som jeg bærer med meg inn i det nye året. Husmenigheten vår som virkelig er en familie for oss, og som har opplevd masse nytt det siste året. Jeg er også dypt takknemlig for Stig Ove. Vi blir stadig mer sammensveiset, og jeg elsker ham oppriktig høyere for hvert år som går. Jeg er så utrolig stolt av ham, og jeg er så takknemlig for den klippen han er for meg og den gode lederen han er for familien vår. Og ikke minst Esther og Leo. Hjerteskattene mine. Å være mamma er en skikkelig klisjè, det er så stort og overveldende at det er ikke til å tro før du har opplevd det selv. Hjertet mitt flommer over av kjærlighet til de hver gang jeg ser på de, og jeg er så utrolig takknemlig til Gud for hver dag med disse to. Tenk at de er gitt til meg og Stig Ove. Jeg er så takknemlig for hver eneste detalj ved de; Esther med sine feminine trekk, skøyeraktige personlighet og omsorgsfulle vesen, og et ordforråd som vokser for hver dag. Og Leo med sitt store sjarmerende smil, brautende bevegelser og lyder, og det forventningsfulle og glade blikket når han ser storesøstera si. Jeg er så takknemlig. Jeg er så velsignet.

20140104-023120.jpg

20140104-023132.jpg

20140104-023144.jpg
Og jeg GLEDER MEG TIL 2014!! Det kribler litt i magen av å tenke på at et nytt ubrukt år ligger foran meg. Klisjè igjen, jeg vet, men jeg har store planer for dette året. Dette er året hvor jeg endelig – etter å ha drømt om det siden jeg var fem år gammel – flytter til Afrika. Til Iris ministries i Pemba, Mosambik. Med mann og to barn under to år. Det blir utrolig spennende. Og utfordrende, og tøft, og vanskelig. Men jeg og Stig Ove gjør det sammen, og vi gjør det først og fremst med Gud, og for Gud. Da er det som ser vanskelig og umulig ut, mulig. Ingen drømmer er for store eller vanskelige.

Husk at et nytt ubrukt år ligger foran deg også, 2014 trenger ikke å bli en repetisjon av fjoråret. Du velger selv hvordan dette året skal bli. Du kan ta aktive valg hver dag for å oppnå det du drømmer om. Tiden går fort, og livet er kort. Make it count;-)

20140104-023157.jpgBilde lånt fra decordots.com