ENDELIG fikk jeg tatt bilder av Esther i Nøstebarndressen som jeg ble ferdig med i august. Den ble påbegynt allerede i mars, og det er nesten litt flaut at jeg har brukt så lang tid på å fullføre den, men det har blitt strikket på mye annet i mellomtiden.

Oppskriften er i fra Nøstebarnboka, men jeg har gjort flere endringer. For det første så er dressen strikket i Drops Merino Extra Fine, som er mye tynnere enn originalgarnet som skulle strikkes dobbelt. Likevel har jeg brukt p 3,5 og 4,5. Kombinert med min strikkefasthet så valgte jeg å strikke denne i str 2 år, og satset på at den passet til ca 1,5 år. Jeg strikket lengden på ryggen til et sted mellom 1 og 2 år, og ermer og føtter etter lengden til 2 år + litt;-)

Istedet for å felle masker til knappestolpe og strikke fram og tilbake, så la jeg opp 3 ekstra masker, og strikket rundt og rundt. Så klippet jeg opp etterpå og plukket opp masker til knappestolpe. Det ble litt ekstra plundring med klipping osv., men jeg syns det var verdt det iforhold til å strikke fram og tilbake med rett og vrangt. Jevnere ble det også.

På tross av frihetene jeg tok meg med oppskriften så ble den overraskende passelig. Ganske lang og vid akkurat nå, men passelig nok til at den kan brukes nå, og stor nok til at hun kan bruke den ihvertfall ut sesongen, om ikke lenger! Jeg er fornøyd, men ikke like forelsket i denne dressen som de fleste andre virker å være. Men absolutt grei dress å strikke, grei oppskrift, og blir veldig god å ha i vinter. Men neste gang går jeg nok for en egenkomponering med miks fra nøstebarndressen og denne heldressen fra Drops, som jeg strikket til Esther i fjor vinter. Bedre passform på denne, men altfor løs i ermer og bein, der syns jeg nøstebarndressen er bedre.

Modellen min er ikke helt frisk enda, og var ikke i så veldig fotoshootmodus idag, men her ser dere noen bilder av dressen på. Gikk greit når jeg lokket med smokken;-) Som dere ser er dressen god og romslig.DSC_0006 DSC_0009 DSC_0011 DSC_0015 DSC_0021Jeg elsker de knæsje fargene, og syns de går så fint til det mørke håret hennes!