Denne måneden har jeg fått gjort en del småstrikk til lillebror, i tillegg til å endelig ha gjort meg ferdig med nøstebarndressen til Esther som dere har hørt om i månedsvis.

Først;

 • Nøstebarndress til Esther, strikket i Merino Extra Fine på p 3,5 og 4,5. Strikket etter maskeantallet til 2 år siden garnet jeg strikket med er mye tynnere enn originalgarnet, og lengdeantallet til 2 år på ermer og føtter, og midt imellom 1 og 2 år på rygg. Denne ble god og romslig til Esther, og stor nok til at den passer hele vinteren. Bedre bilder av den kommer i eget innlegg når jeg får modellen min med på en photoshoot;-)

DSC_0035DSC_0037

 • Rillestrikket omslagsjakke fra Nøstebarn til lillebror. Strikket i Drops Babyalpaca Silk og i str 0-3 mnd. Jeg strikker ganske stramt så bruker ofte å gå opp en halv pinnestørrelse, men det gjorde jeg ikke her, så håper at den blir litt mindre enn oppskriften tilsier så babyen kan bruke den så tidlig som mulig. Jeg ble ihvertfall utrolig fornøyd med denne jakka, så silkemyk og god! Og praktisk med knytinger i siden. DSC_0043

DSC_0040

DSC_0050

 • Nøstebarnteppe til lillebror. Dette går det sakte men sikkert fremover på. Nå begynner jeg å bli litt småstressa og håper jeg får gjort det ferdig så fort som mulig, er enda ikke kommet halvveis en gang, og har nå under 7 uker igjen til termin! Dette teppet føler jeg er det viktigste å ha klart til fødselen starter, da jeg har planer om å svøpe lillebror inn i dette rett etter fødselen akkurat som jeg gjorde med Esther. (les mer om koseteppet her)DSC_0014
 • Lettstrikket nøstebarnlue til lillebror. Strikket i Drops Babyalpaca Silk. Jeg strikket jo forrige mnd en i str prematur/nyfødt, og siden jeg regner med at den blir for liten ganske fort så strikket jeg like gjerne en til, men på et halvt pinnenummer større. Utrolig silkemyke og deilige luer med god passform. Som snøring har jeg strikket i-cord snorer.DSC_0024
 • Lettstrikket nøstebarnlue i gave til ei lita prinsesse. Her strikket jeg også med Drops Babyalpaca Silk, men i str 0-3 mnd. Jeg heklet også på en blomst etter oppskrift fra Drops.DSC_0009
 • Lue i bursdagsgave til søstra mi Line. Oppskrift er hentet fra A Touch Of Vanilla, og jeg har strikket i Merino Extra Fine og nedjusterte maskeantallet til 96. Den ble helt passelig til en 20-åring, men selv om jeg trakk ifra et par cm av lengden på oppskriften, så ble den fortsatt et par cm for lang. Men mottakeren ble heldigvis fornøyd likevel:)IMG_3605
 • Selebukse fra Myk Start. Denne er også strikket i Drops Babyalpaca Silk, som foreløpig alt jeg har strikket til lillebror. Ikke vanskelig å gjette at dette er favorittgarnet mitt? Jeg var nesten ferdig med den 8 cm lange vrangborden på bein nr 2 før jeg oppdaget at jeg har strikket feil vrangbord, 2 r og 2 vr på første fot, og 1 r 1 vr på andre fot(som det egentlig skal være). Men går jo ikke ann å rekke opp det ferdige beinet, så da ble det 2 r 2 vr på begge. Fint det også heldigvis!

Buksa ble mye større enn jeg hadde sett for meg siden jeg strikket i str 0-3 mnd. Denne er nok minst en str 62/68! Men jeg festet knappene 3 cm inn på selene på bakstykket istedet for ute ved kanten. Dermed kan jeg ta buksa i bruk tidligere, og bare flytte knappene etterhvert når det blir for trangt, så kan han fortsatt bruke den lenge. Gjør ikke noe at den er litt posete så lenge den er passelig over skuldrene. Veldig grei og lettstrikka selebukse, og jeg syns ikke det var så mye plunder med montering som mange sier det er. Har litt lyst å moderere oppskriften og strikke en mindre versjon, men vi får se hva tiden rekker til..

DSC_0249

DSC_0251

Storesøster likte den også!

DSC_0252

 • Babysokker til lillebror. Samme farger som omslagsbodyen, omslagsjakka og selebuksa;-) Oppskriften har jeg fått fra ei venninna, men jeg tror den er opprinnelig fra bloggen Ullent eventyr, uten at jeg greide å finne den der nå. De heter ihvertfall Malins babysokker.
  DSC_0259
 • Teppe i bølgemønster. Dette er en gammel UFO (U-Ferdig-Objekt), som har ligget i skuffen siden Esther ble født og det kom ut ei jente istedet for en gutt;-) Nå har jeg tatt den fram igjen og planlegger å få det ferdig før lillebror kommer. Oppskriften er ifra Dropsdesign, og jeg strikker i originalgarnet Drops Alpaca.

DSC_0023

DSC_0021