DSC_0107

Rett etter at Esther ble født kom jeg over Fuglemammas omslagsbody på nett og jeg falt helt for den. Jeg gadd ikke å begynne med noe strikkeprosjekt da, hadde mer enn nok med å kose med mitt nyfødte gull, men jeg lagret linken og bestemte meg for at i neste svangerskap så skulle jeg strikke en slik. Og nå har jeg gjort det!:)

Bodyen er en herlig omslagsbody som er veldig praktisk for nyfødte små nurk. Istedet for trykknapper som det skulle være i oppskriften har jeg laget knytinger, da trykknapper ofte kan være litt «hardt» for så skjør, tynn ull. Jeg fingerheklet fire tråder som jeg knøt i. Enkelt, men veldig praktisk! Selv om det ikke har så mye å si for meg så er jeg ganske sikker på at mannen foretrekker knyting foran massevis av knapper;-)

DSC_0102DSC_0105

Bodyen er strikket i vrangbord 2 r 2 vr som gjør at den er veldig tøyelig i bredden og kan vare leeenge. Ei venninne av meg fikk denne strikket i str 3 mnd, og hun bruker den enda som nattbody på dattera som er snart 15 mnd gammel! Så her er det valuta for pengene (og timene). Ikke at det tar så skrekkelig mange timer, bodyen er veldig lettstrikket og grei. Jeg har strikket den i str 0-3 mnd, men på et halvt pinnenr større da jeg strikker ganske stramt, og med et par cm lengre i ryggen. Den vil nok være ganske lang i ermene og skrittet i begynnelsen, men vil vare desto lengre:)

Oppskriften finnes i boken Myk Start, men det er damen bak bloggen Fuglemammas blogg som er opphavseieren til oppskriften. Jeg har strikket bodyen i Drops Baby Alpaca Silk, samme garnet som jeg bruker til koseteppet, og på p.nr 3 og 3,5. Den er fantastisk god og myk, og jeg gleder meg til å kle den på lillebror når han kommer ut av magen! Anbefales virkelig om dere er på utkikk til et lite strikkeprosjekt enten til din egen baby eller som barselgave.

Det kan kanskje være litt knotete å forstå utifra oppskriften hvordan den skal strikkes, men dette blogginnlegget fra opphaveren hjalp meg veldig. Der ser du steg for steg bilder og beskrivelse hvordan du skal strikke bodyen.

DSC_0112

Det var meningen at Esther skulle være modell sammen med denne babydukka, men det var kanskje ikke rett timing rett før leggetid… Esther var ihvertfall ikke særlig interessert! Hun ville heller legge seg på sofaen og kose med koseteppet sitt. Bodyen var ganske mye for stor til dukka, men jeg syntes nå det var litt søtt å prøve den på for det;-) Lua er nøstebarnlue som jeg også har strikket til lillebror i str prematur/nyfødt og i samme garnet, Drops Baby Alpaca Silk.

esther