Endelig har jeg mer enn et par ting å vise fram til dere! Denne måneden har jeg fått gjort unna en hel del småstrikk som var på to-do-lista, og det klør i fingrene etter alle prosjektene jeg har lyst å starte på(og fullføre!) før lillebror kommer om 11 uker.

  • Hals til Esther i Merino Extra Fine. Oppskriften jeg har brukt har jeg fått på en håndskrevet lapp fra tanta mi for flere år siden, og jeg vet ikke hvor den stammer ifra. Jeg gjorde litt om på oppskrifta for å å få den mindre, og la opp 60 masker istedet for 80. Oppskriften jeg har brukt er som følger: Legg opp 80 masker på p 3,5 med Merino Extra Fine. Strikk 2 r 2 vr ca 12 cm. Del arbeidet i fram og bakstykke. Sett to merker i sidene slik at det blir 34 m bak og 46 m til framstykket. Strikk hver stykke for seg. Bakstk: Legg opp 5 m i hver side= 44 m. Strikk disse 5 i hver side rett(rillestrikk) og midtpartiet i glattstrikk. Strikk til arbeider måler 7 cm og strikk 8 p rett og fell av. Framstykke: Legg opp 5 m i hver side=54 m. Strikk som bakstykke, men strikk 13 cm før du strikker riller og feller av. Sy sammen skuldersømmene og fest trådene.

Jeg strikket inn en stjerne på halsen etter dette diagrammet. Det spørs om det hadde blitt bedre om jeg hadde brodert det på med maskesting i etterkant, men nå er jeg en erfaring rikere;-)

DSC_0123

  • Votter til Esther i Drops Merino Extra Fine. Etter denne oppskriften. Veldig fornøyd med vottene, og de sitter godt på.

DSC_0125

  • Rillestrikket hjelmlue fra Drops til Esther i Merino Extra Fine. Str 12-18 mnd. Oppskriften finner du her.

DSC_0122

  • Fuglemammas omslagsbody til lillebror fra boka Myk Start. Les eget innlegg om bodyen her.

DSC_0112

  • Lettstrikket babylue fra Nøstebarn til lillebror i prematur/nyfødtstørrelse i Drops Baby Alpaca Silk. Denne luen likte jeg veldig godt; utrolig lettstrikket, og god passform! Og i favorittgarnet mitt selvsagt. Denne skal pakkes ned i fødebagen og kles på lillegutt så fort han er ute av magen. Jeg tok en enkel løsning og fingerheklet snorer til knyting på denne lua. Fungerte bra siden lua er så liten.DSC_0100 DSC_0095
  • Rillestrikket omslagsjakke fra Nøstebarn til lillebror. Strikkes i str 0-3 mnd, men her har jeg valgt å ikke gå opp et halvt pinnenummer som jeg ofte gjør, så regner med at den passer fint til helt i begynnelsen. Denne er også strikket i mitt favorittgarn Drops Baby Alpaca Silk. Jakken skal se slik ut:

Men ser foreløpig slik ut:DSC_0127DSC_0128
DSC_0129

  • Nøstebarndress til Esther i Merino Extra Fine, som dere har sett mange ganger før. Nå er det endelig blitt litt framgang, og jeg mangler kun å strikke ermene og raglanfellingen.DSC_0114DSC_0117
  • Og sist men ikke minst; Nøstebarnteppet til lillebror som det jevnt og trutt vokser på. Her strikkes det et par omganger nå og da, så får vi se når jeg blir ferdig;-) Skal nok greie å bli ferdig i god tid før oktober ihvertfall. Foreløpig er det rundt 140 masker av 220 masker som jeg skal ha før jeg begynner å felle.

DSC_0118DSC_0119