Det beste for stumpen

Det beste for stumpen

bitti le
Itti Bitti D’lish Limited Edition prints

Før jeg ble gravid med Esther hadde jeg lest om tøybleier hos Linn, hos Anne, og hadde også et par venninner som brukte tøybleier på sine barn og som anbefalte det sterkt. Det var derfor ingen selvfølge for meg at mine barn skulle bruke papirbleier, men jeg gikk grundig til verks og satte meg inn i fordelene og ulempene ved de forskjellige typene.

Fordelen med papirbleier er at de kan kastes etter bruk, noe som er veldig lettvint. Og de er også veldig tynne. Men det er egentlig de eneste fordelene syns jeg. De er fulle av kjemikalier, tette og klamme, og lite miljøvennlige. Klart – har man ikke prøvd noe annet, er man fornøyd med disse bleiene, men jeg lover deg – når jeg først har prøvd tøybleier, går jeg aldri tilbake!

Jeg fant fort ut at fordelene med tøybleier veide tyngre enn ulempene. Ja – det lager mer klesvask, men ikke betraktelig syns jeg, og det er så utrolig verdt det! Det blir også mer økonomisk dersom man har flere barn, siden man kjøper inn bleier til en hel bleieperiode til førstemann, og så bruker man de samme bleiene til søsknene. Og så fins det så mange fine tøybleier, at jeg koser meg med å sitte å brette og stappe de fine bleiene. Og ikke minst er det koselig å ta på Esther søte rosa og brune og mønstrete bleier. Men det aller viktigste; det er så mye bedre for stumpen hennes! De gangene vi har vært på reise har vi brukt papirbleier, og jeg merker betydelig forskjell på huden hennes. Jeg har faktisk de siste gangene prioritert å ta med meg tøybleier på reise, da hun blir fortere klam, rød, og sår nedentil med engangsbleier. Noe vi så og si aldri har opplevd med tøybleier. Det sier vel litt når vi iløpet av snart 7 måneder aldri har brukt salve på henne??

Forumet Tettinntil har for meg vært en stor hjelp når det har kommet til å finne ut hvorfor, hvordan og hvilke. For det er en hel tøybleiejungel der ute! Jeg vet at mange har dusinvis av forskjellige typer bleier i skapet sitt, men jeg har prøvd å gjøre det enkelt og finne noen få sorter som funker for oss, og så holde oss til de. Jeg bretter og stapper de rett ifra tørkesnora, slik at de ligger ved stelleplassen klare til å taes på, akkurat som en engangsbleie. Da blir det lite ekstra jobb med tøybleiene.

Her er de bleietypene som vi har landet på:

Dagbleier:

dlish-chocolatebitti fuschia

Vi foretrekker Itti Bitti D’lish Snap in one til dagbleier. All in one liker jeg også. De er nesten helt like, forskjellen er at Snap in har utkneppbare innlegg som vil si at du kan skifte kun innleggene og ikke hele bleia, mens i All in one er innleggene fastsydd. Praktisk at du slipper å bytte hele bleia dersom det kun er vått. De er fantastisk myke og deilige i minkfleece, og kommer i spreke og fine farger. Vi har per nå bare bleier i Small og Medium i disse, og trenger nye bleier i Large. Men etter tips fra ei venninne skal jeg nå prøve Bitti Tutto onesize bleier.De er dette merkets onesize bleier, og er i Australia kåret til landets beste bleier.

 

20121220-113354.jpg

 

Nattbleier:

Her bruker vi Bum Genius onesize bleier. Fordelen med onesize er at de varer hele bleieperioden, du bare knepper inn og ut ettersom barnet vokser. Disse er såkalte lommebleier, som vil si at du kan stappe i så lite eller mye innlegg som du trenger. Vi bruker som regel disse Ptits dessous Bamboo inserts, som er et tykt bambusinnlegg som holder på veldig mye væske, og over der mikrofiberinnlegget som følger med Bum Geniusbleien som suger til seg væsken raskt. Dermed går væsken raskt bort fra huden, og bambusinnlegget holder på det, slik at det ikke lekker. Det holder bestandig hele natten, i 14-16 timer!

Som sagt så er vi veldig fornøyd med å ha valgt tøybleier til Esther og våre framtidige barn. Og jeg vil oppfordre dere til å ikke bare ta det som en selvfølge at barna deres skal bruke papirbleier, men undersøke litt, og prøve dere fram for å finne ut hva som passer for dere. Jeg svarer gjerne på spørsmål!

 

20121220-113409.jpg
Klare til å bli med på juleferie!

 

Edit: Jeg oppbevarer brukte bleier i våtposer. I stelleveska har jeg en i størrelse Medium som jeg legger brukte bleier i når vi er på besøk eller på kjøpesenter. Hjemme har jeg to i Large som jeg bytter på å bruke. Våtposen holder lukt og fuktighet inne, og bleiene kan fint ligge der i 2-4 dager før det begynner å lukte. Når posen er full, åpner jeg glidelåsen og slenger posen i vaskemaskina. Dersom det er mye bæsjbleier setter jeg på en kald skylling først, og deretter en vanlig 60 grader vask.

I begynnelsen når det var kun rennende nyfødtbæsj skylte jeg bleiene i vasken. Jeg syns ikke det var noe uhygienisk egentlig, det renner rett ut i sluken, og jeg passet på å klore vasken regelmessig. Nå når hun er blitt større bruker jeg rispapir i bleien. Det er et tynt papirinnlegg som samler opp avføringen, som jeg deretter kan vippe rett over i søppelbøtta. Ideelt sett skal det da ikke komme noe i selve bleien. Dersom det gjør det, så har vi dusjen så nært doen hjemme hos oss, så jeg bruker hånddusjen og spyler restene ned i doskåla. Enkelt og greit!:)

20121221-155011.jpg

19 thoughts on “Det beste for stumpen

 1. Hvis du er på f.eks. kjøpesenteret og skal bytte bleie, legger du den brukte bleien i en vanlig plastpose? Eller følger det med spesialposer? Og hvor lenge kan bleiene/innleggene bli liggende før de må i maskinen? OG, hvordan gjør du det med å få bort avføring fra bleia/innlegget før du legger den i vaskeposen, hvor den kanskje blir liggende en stund? Jeg tenker jo at å skylle avføringen i vasken er litt uhygienisk..? Sånn, nå fikk du litt å svare for deg på 😉 Mohaha..

 2. Så godt å se at flere velger tøybleier. Jeg brukte engangsbleier til gutten min, men var ung og uvitende. Like etter han var sluttet med bleier oppdaget jeg tøybleier. Dette er 9 år siden, så informasjon via internett var ikke så vanlig og tilgjengelig, men da bestemte jeg meg for at om jeg noen gang fikk flere blir det tøybleier! 🙂

 3. Pingback: Johnson City
 4. Pingback: buy backlinks
 5. Pingback: arenga fiber
 6. Pingback: orospu ankara
 7. Pingback: satta matka
 8. Pingback: comparateur hotel
 9. Pingback: ankara orospu
 10. Pingback: bursa orospu
 11. Pingback: orospu ankara
 12. Pingback: click reference
 13. Pingback: bloomfield
 14. Pingback: exteria
 15. Pingback: anti kasma oc

Legg gjerne igjen en kommentar, da blir jeg glad:)