Da –etter mye om og men– er jeg endelig ferdig med Mariusgenser til meg selv! Da måneden startet var jeg kommet så langt, og ting hadde gått i ganske sakte tempo hittil:

DSC_0047

Jeg bestemte meg for at dette skulle bli månedens hovedprosjekt, og målet var å bli ferdig før juni var omme. Etterhvert møtte jeg på flere hindringer som prøvde å ta strikkelysta fra meg, men jeg ble heldigvis ferdig til slutt!:)

Jeg hadde kjøpt inn Drops Alpaca som jeg ville strikke med, og strikket prøvelapp hvor jeg fikk 8 cm istedet for 10 cm på 22 masker. Jeg vurderte om jeg skulle legge til en ekstra mønsterrapport, eller gå opp en størrelse, og jeg landet på det sistnevnte. Jeg strikket vrangbord istedet for perlebord da det ble strammere og finere utifra hvordan jeg strikker. Jeg begynte med armene, siden jeg alltid syns det er så kjedelig å strikke de etter at jeg er ferdig med bolen. Jeg strikket derfor først to armer i L, som skulle bli M. Etter at armene var ferdige begynte jeg på bolen, med et nytt garnnøste. Jeg rakk å strikke 7-8 cm før jeg sammenlignet med armene og oppdaget at bolen var mye lysere farge! Jeg syntes det var rart at det var så stor forskjell, da jeg var sikker på at både jeg og butikkdama hadde sjekket innfargingsnr da jeg kjøpte garnet. Så oppdaget jeg på etikettene at joda, innfargningsnr var det samme, men fargekodene var forskjellig… Utrolig irriterende! Så da måtte jeg rekke opp, og på butikken og kjøpe nytt garn. Hell i uhell; jeg prøvde på meg det jeg foreløpig hadde strikket, og det var maaange cm for vidt, selv med gravidmage! Så da gikk jeg ned til å strikke str S, som skulle tilsvare XS/S(er M/L til vanlig, så disse er store i størrelsen!) Jeg la derimot på 8 masker på økningene til brystet så mønsteret gikk opp, som jeg felte på første felling. Jeg rekket også opp igjen på armene så det passet maskeantallet til str S. På siste felling før halskanten felte jeg så jeg fikk maskeantallet til XS, siden jeg har sett at mange gensere er veldig vide i halsen. Jeg ble veldig fornøyd med det. Liker at den er litt tett i halsen så den blir god og varm til vinteren. Samtidig er genseren passelig sval og tynn slik at den kan brukes som vanlig hverdagsgenser på kalde dager. Veldig fornøyd med garnvalget!

Nå ble det mye detaljert strikkeprat som sikkert er kjedelig for mange av dere, men jeg ser at jeg har ganske mange lesere som spesifikt søker etter strikkeerfaringer og -tips, så for noen er nok dette nyttig og nettopp det de ønsker å lese;-) Men nå kommer det som forhåpentligvis er morsomt for alle; bilder av den lekre genseren min! Ikke helt beregnet for gravidmage og gravidpupper, men fin på likevel syns jeg;-)

DSC_0002DSC_0006 DSC_0011DSC_0009DSC_0017

Esther måtte også snike seg med på et bilde;-) Nå sier jeg meg fornøyd med voksenprosjekter for en stund etter mariusgenser til både meg og Stig Ove, og nå blir det barnestrikk og småprosjekter i laaang tid framover!