Sørgelig måned på strikkefronten! Denne måneden har det vært jobb, jobb, og jobb. Og husarbeid, familietid og hvile. Som har gjort at det har blitt ganske lite tid til overs for strikking. Men jeg kom heldigvis i mål med kåpa som jeg satte meg som mål!

Her er månedens strikk:

  • Buttercup kåpe fra dropsdesign, Babydrops nr. 21-1. Strikket i Baby Merino i str 12-18 mnd i originalfargene gul og lys gul. Selve kåpa var rask og gøy å strikke, men hetta var et forferdelig ork! 25 cm rillestrikk ble ganske raskt kjedelig.. Bedre bilder av kåpa kommer når jeg får bestemt meg for hvilke knapper jeg skal gå for. Hva tror du blir best, treknapper, hvite eller gule knapper?

20130403-213136.jpg

  • Mariusgenser til mannen min, oppskrift ifra Mariusboka. Jepp, jeg er fortsatt ikke ferdig med denne.. Den har nesten ligget urørt i hele mars, og det er først nå de siste par dagene at jeg har strikket på den igjen. Både fordi jeg ville få ferdig kåpa, og fordi jeg liker å kunne sette meg ned og konsentrere meg når jeg strikker mønster, og ikke måtte følge med på Esther som raser rundt på gulvet i full fart og plutselig krever oppmerksomheten min. Men nå når vi reiser til Oppdal så skal denne være med i bagasjen, og jeg håper at jeg får gjort en god del på genseren der nede:) Genseren strikkes fortsatt i Rubin Superwash, og i “slimfit”. Som vil si at den er strikket etter nøyaktige, tettsittende mål på Stig Ove, som tilsvarer XS i Mariusboka, og med lengden til XL, da han ville ha den ganske lang.

 

DSC_0037DSC_0038

  • Nøstebarndress til Esther. Dette er vel ærlig talt også en av grunnene til at det har gått så treigt med Mariusgenseren;-) Jeg har veldig mye Merino Extra Fine liggende på lager, og har lenge hatt planer om å strikke en heldress til Esther i det garnet etter at jeg var så fornøyd med den forrige hun hadde. Den gangen brukte jeg oppskrift ifra Dropsdesign, Babydrops nr. 20-23, mens denne gangen ønsket jeg å prøve noe nytt. Det var mange å velge i, men tilslutt falt valget på Nøstebarndressen. Men med litt moderasjoner siden de er kjent for å være ganske korte. Strikkes i str 2 år, da Merino Extra Fine er et mye tynnere garn enn det som er brukt i oppskriften. Foreløpig har jeg fått ferdig ett ben, og begynt på nummer to.DSC_0040