DSC_0008For et par år siden googlet jeg «Chocolate chip cookies» for å prøve å finne den beste oppskriften på hjemmelagde cookies. Jeg havnet på en amerikansk side hvor folk la ut sine beste oppskrifter, og fant en oppskrift på «The best Chocolate Chip Cookies you have ever tasted!» Jeg tenkte at dette lovte jo bra, og oversatte oppskriften til norske mål. Og jeg må jammen si meg enig med «forfatteren» – dette er de beste sjokoladekjeksa jeg har smakt! Siden har de blitt laget titt og ofte, og selv om jeg har prøvd diverse andre oppskrifter, fra bla. Passion4Baking, så vender jeg alltid tilbake til disse. For de er så himmelsk gode!

Her kommer oppskriften:

2,5 dl mykt smør

2,5 dl sukker

2,5 dl pakket brunt sukker

2 egg

2 ts vaniljeekstrakt

1 ts natron

2 ts varmt vann

1/2 ts salt

7,5 dl mel

5 dl grovhakkede sjokoladebiter

2,5 dl hakkede valnøtter

 

Forvarm ovnen til 175 gr. Pisk sammen smør og sukker til det blir mykt. Pisk inn ett og ett egg om gangen. Rør så inn vaniljeekstrakten. Løs opp natronet i vann, og tilsett i røra sammen med salt. Rør inn mel, sjokoladebiter og valnøtter.

Slipp store skjefuller på usmørt stekebrett, stek til lysebrune kanter. (ca 12-13 min)

 

DSC_0007

Voilá!

Fantastisk gode sjokolade-og-valnøttkjeks:)