Her kommer en oppdatering på hvordan det går med husbyggingen til vår venn Wasi. For dere som har lest tidligere innlegg, så er hun en av våre første venner fra da vi flyttet til Kilifi august 2016, og vi har gått gjennom tykt og tynt sammen, og barna våre er bestevenner.

Hun ble giftet vekk som femtenåring til en tredve år eldre mann, og har nå 7 barn i alderen 3-18 år. Da vi møtte henne var hun dypt deprimert og ulykkelig i livet sitt, og hadde ingen verdi i samfunnet da hun var analfabet. Alle ble forbauset over at hun ble vår nærmeste venn. Hun er den mest lojale vennen vi har, og jeg skulle gjerne utdypet alle måtene Gud har forandret livet hennes på, og hvordan vi har støttet hverandre gjennom oppturer og nedturer, men det passer seg ikke på nett. Men hun er en Guds gave i livet mitt, og den eneste jeg tiltror å passe barna mine.

I august døde mannen hennes, etter flere tiår med misbruk av tobakk og forskjellige substanser. Hun er nå enke, og i denne kulturen har hun da enda mindre verdi og råderett over eget liv enn før. Hun ble kastet ut av familiehjemmet som tilhørte mannens familie, men på grunn av alle dere fantastiske mennesker som har bidratt, har vi kjøpt tomt og bygger hus til henne. Rett her i landsbyen vår. Vi gleder oss til å bli naboer igjen, som vi var da vi bodde i Mnarani.

Wasi er så takknemlig, og helt i sjokk over kjærligheten folk viser de. Det er også et stort vitnesbyrd for hele landsbyen, og de er forbauset over at noen kan elske noen så høyt at de bruker penger på å kjøpe tomt og bygge hus for noen andre enn seg selv, spesielt når de vet at vi fortsatt mangler penger for å fullføre egne prosjekt.

Huset hennes er nå nesten ferdig. Alt det ytre er oppe, vinduene installeres idag, og vi er klare for å pusse vegger og legge gulv inne. Vi har fått kjøpt inn det meste av materialer til dette, men vi har ikke penger til lønninger. I tillegg håper vi å få til å installere solcellepanel for noen få lyspærer og stikkontakter til de, slik at de i det minste kan ha lys på kveldene og lade mobiltelefonen sin. Dette koster grovt regnet rundt 20,000 norske kroner.

Vi hadde lovt å gjøre vårt aller beste for at de skulle kunne flytte inn i sitt nye hus før jul, og selv om dere har vært umåtelig sjenerøse og hjulpet oss så langt, håper vi at det er noen som fortsatt har mulighet til å hjelpe oss med å ferdigstille dette. Alle monner drar!

Ønsker du å bidra, så kan du gi på følgende måter:

VIPPS: 106514

Kontonummer: 4266.16.29619

Merk med Wasi.