Tusen takk til alle sammen som har bidratt til innsamlingen for vår venn Wasi! Har du ikke fått med deg hvem hun er, så vennligst les innlegget under før du fortsetter.

På to uker har det kommet inn 144,000 kroner til Wasis sak, som er helt vilt! Vi er rørt og takknemlige over folks sjenerøsitet. Dette er så vanvittig livsforvandlende for Wasi og hennes sju barn, som nå skal starte livet sitt helt på nytt.

Å kjøpe tomt og å bygge er heldigvis mye billigere her enn i Norge, men det koster fortsatt mye penger… Etter endel leting, fant vi den perfekte tomta 750 meter gåavstand fra oss. Vi betalte litt mer enn hva vi hadde ønsket, men det var uten tvil den beste tomta vi kunne funnet til henne. Helt flatt, omringet av masse cashewnøtttrær, og helt skjermet fra naboer og vei. Og som jeg sa igjen, kun 750 meter gåavstand fra oss!! Jeg målte det idag. Det er helt perfekt for våre barn, som helst ønsker å være sammen hver eneste dag. Det blir også mye enklere for Zuhura og Sande som siden januar ifjor har kommet til oss for leksehjelp, som nå kan komme daglig for det, og likevel dra hjem og sove etterpå.

Det som også er utrolig med denne avtalen, er at i tillegg til de 4 mål som vi kjøper for Wasi, så ønsket denne familien som solgte, også å selge oss 2 mål som grenser til dette, for under halv pris, for å donere det til kirkebygg. Det har vi bedt om lenge. Vi har nå dermed kjøpt 4 mål i Wasis navn, og 2 mål i vårt navn, hvor vi skal bygge kirke etterhvert. Det blir perfekt å både ha det nært Wasi som er en av våre menighetsledere, og å ha det midt oppe i landsbyen, slik vi alltid har ønsket å ha vår lokale menighet. Vi har alltid ønsket å unngå å ha menighet på vår egen misjonsbase, da vi ønsker at lokalmiljøet skal føle tilknytting og eierskap til menigheten, og ikke at den tilhører oss.

Idag gikk vi opp til tomta sammen med Wasi, tre av hennes barn, Ndoro og Baraka.

Vi viste de alle sammen hvor grensene går, og de fikk bestemme hvor de vil ha huset sitt.

Hvis dere ser godt etter, ser dere et gjerde bakerst i bildet. Tomta til Wasi er på 70 x 70 meter, og det går fra der hvor jeg står, ned langs de høye trærne til gjerdet på høyre side i bildet, følger gjerdet til den stolpen som er rett fram i bildet, og så opp igjen til venstre.
Tomta går fra Stig og ned til gjerdet som du ser helt bakerst i bildet.

Stig har tegnet et hus hvor han har prøvd å gjøre det rimeligst mulig, men samtidig verdig for en familie på 8 å bo i. Vi bygger et mursteinshus, som blir en stor oppgradering fra den falleferdige gjørmehytta de bor i nå. Det blir tre soverom; Wasi, jenter og gutter, og det blir stue og kjøkken innendørs, og så veranda på baksiden av huset hvor det vil være utendørs bad, i tillegg til to store vanntanker på 5000 liter hver. Selv om det finnes rør for kommunalt vann i nærheten, så er det veldig upålitelig, slik det også er her hos oss, så det er stor fordel å ha muligheter for å samle regnvann. Dersom det blir nok penger til overs, kommer vi til å kjøpe en tredje vanntank, slik at de i praksis aldri trenger å bekymre seg for vann.

Det er ikke strømnettverk her inærheten, så vi kommer også til å måtte kjøpe et lite solcelleanlegg for å gi de lys og elektrisitet i huset.

Igår var vi hos advokat sammen med selgerne og skrev kontrakt og betalte kjøpssummen, som var 37000 norske kroner for disse fire målene, og tomta er nå offisielt Wasi sin. Vi har søkt om byggetillatelse som er innvilget, og idag målte vi som sagt opp stedet hun ønsker å plassere huset. Imorgen begynner vi med å sette opp påler som markerer grensene, og så kommer det en fra myndighetene på befaring før vi får klarsignal for å begynne graving. Så det begynner vi nok med på fredag.

Vi har allerede kjøpt sement og takplater idag, da vi sparte frakt på å kjøre det inn sammen med leveranse til vårt eget byggeprosjekt. Vi har også kjøpt de to vanntankene som blir levert imorgen tidlig, slik at vi kan bringe inn en tankbil med vann for å fylle de slik at vi har vann til sementen. Imorgen kommer også steiner og sand. Så mye penger er allerede gått til materialer. Vi begynner dette prosjektet nå litt i tro, selv om vi mangler rundt 40,000 kroner for å komme i mål med budsjettet. Det er inkludert inventar som senger og madrasser. Dersom det fortsatt er noen som kjenner at de ønsker å støtte dette prosjektet, så er det ikke for sent! Og skulle det mot all formodning komme inn mer penger enn hva vi trenger for huset, så er det alltids behov for Wasi! Løpende skoleutgifter, matutgifter, gjerde rundt tomta, ekstra vanntanker, osv… Så det kan aldri bli for mye:)

Wasi og tre av hennes barn til høyre i bildet. Eldstejenta og de tre yngste var ikke tilstede. De er alle utrolig begeistret for sitt nye hjemsted.

Det som også er litt gøy, er at her i landsbyen vår, er det fullt av deres slektninger. Både Wasis tanter og onkler, og mannens tanter og onkler. Så det er nesten som å komme hjem for de.

Idag gikk vi forbi tanta til Wasi på vei hjem, og da måtte vi innom og stoppe på et lite besøk. Den eldre dama er Wasis tante, og den yngre dama hennes søskenbarn.

Ønsker du å bidra, så kan du gi på følgende måter:

VIPPS: 106514

Kontonummer: 4266.16.29619

Merk med Wasi.