20130209-132639.jpgDa jeg var gravid med Esther strikket jeg mange ting, men det er én ting som viste seg å være helt uvurderlig; Mor Signe nøstebarnteppe i alpakkasilke.

Rett etter fødselen svøpte vi Esther i dette teppet, og siden har hun nesten bodd i det, og det er blitt helt uerstattelig. De første ukene lå hun kun i body, sokker og med dette teppet svøpt rundt seg døgnet rundt, og etterhvert som hun ble mer mobil så ble teppet flyttende mellom seng og vogn, og helt uerstattelig i kosestunder. Når hun får teppet gnir hun ansiktet inntil det og lager koselyder. De gangene jeg har måttet vaske det har hun kavet mye mer før hun sovner, og det er tydelig at hun savner koseteppet. Det er nesten så jeg har vurdert å strikke et ekstra ett;-) Men kommer nok ikke til å gjøre det. Det er jo dette teppet som har vært der siden fødselen og med lukten til både meg og henne på.

DSCF5332

IMG_1917IMG_4082

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jeg har strikket det diagonalt. Fordelen med å strikke det på skrått er at du kan få det så stort du vil, og at du får en fin hullkant rundt slik at du ikke trenger å hekle kant rundt som mange gjør når de strikker horisontalt. I tillegg så er det litt morsommere å strikke med økninger og fellinger enn kun rett fram hele tiden.

Her er oppskriften jeg brukte:

Jeg strikket i Drops Baby AlpacaSilk, og det gikk med 5 nøster totalt.

Legg opp 3 masker på pinne nr 6, øk 1 maske på hver pinne til du har 6 masker. Så strikker du 3 masker, 1 kast i starten av hver pinne. Strikk slik til du har brukt litt over 2 nøster. Det ble ca 220 masker for meg. Felling: Strikk 3 masker, 1 kast, 3 masker sammen i starten av hver pinne. Når du har 6 masker igjen feller du 1 maske på hver pinne til det er 3 masker igjen. Fell av. Teppet ble i overkant av 1×1 meter.

 

koseteppe

 

IMG_2393

 

 

 

 

Teppet anbefales på det aller sterkeste dersom du eller noen du kjenner venter en liten skatt!:)