De to siste ukene har vi hatt besøk av en ung mann fra Sveits, som vi ble kjent med via felles venner.

Han er utdannet snekker, og sammen med en kamerat har han startet en organisasjon hvor de reiser rundt og hjelper misjonsarbeid og hjelpeorganisasjoner med forskjellige byggeprosjekt. De organiserer turen og inviterer folk til å være med, og samler inn midler for å jobbe med et prosjekt dit de reiser. For et bra initiativ! Turen hit til oss ble bestemt litt brått, og han hadde ikke med seg noe team eller prosjekt, men vi har blitt kjent, og forhåpentligvis kommer han tilbake en annen gang.

Men jeg elsker når folk bruker sine talenter og det er flinke til, og finner kreative måter på å bruke det på misjonsfeltet og for å hjelpe andre. Mange tenker at man er nødt til å være helsepersonell, lærer,predikant eller slike ting for å kunne hjelpe til med noe, men neida! Uansett kompetanse, utdanning eller fagfelt, så har alle noe å bidra med. Og dersom det er vanskelig å konkretisere ditt fagfelt eller dine styrker, så går det ann å gjøre som vår sveitsiske venn gjorde, og organisere innsamling og turer hvor folk med alle slags forskjellige bakgrunner kan reise ned og bidra med de det de kan.

Om det er leksehjelp, om så for førsteklassinger, så er det noe alle nordmenn greier. Om det er å lære vekk strikking, eller holde en baby mens mora strikker. Eller å lære de lokale bedre teknikker på jordbruk, snekring, og alt mulig annet mellom himmel og jord!

Da vi var hjemme i Norge, ble vi den siste uka intervjuet av Korsets Seier (vi var med i utgaven uke 36). Der snakket vi om utfordringen med at færre og færre velger å bli langtidsmisjonærer. Det var et veldig hyggelig intervju hvor vi snakket om mange ting som fikk meg til å tenke. Det er ikke alt jeg skal skrive om her nå, men i hvertfall så var en av tingene som vi nevnte, viktigheten av at menigheter knytter seg til misjonsarbeid og reiser ut på misjonsturer med ungdommene sine. Ikke kun for å rekruttere flere til langtidsmisjon, men på grunn av viktigheten for ungdommene å reise ut og oppleve noe mer, noe annet, noe større. Noe helt annet enn sin egen verden, men samtidig del av den samme verden, og noe det er viktig å være bevisst på for å gjøre det man kan for å minske forskjellene mellom oss. Ikke minst alt man lærer om seg selv og hverandre, og mulighetene for å vokse og slipes, både med seg selv, hverandre og Gud.

Vi gleder oss utrolig mye til de første gjesterommene våre snart står klare, som gjør at det blir enklere for oss å ta imot gjester. Vi får forhåpentligvis snart til å fortsette med de tre sovesalene som gjør det enkelt å ta imot store team og grupper. Da håper jeg at så mange menigheter, bibelskoler, vennegjenger og ungdomsgrupper som mulig hiver seg rundt og arrangerer turer hit! Her kan dere oppleve alt fra landsbyliv, strand, snorkling, safari, misjon, bush, undervisning, osv. Vi gleder oss til å ta imot så mange gjester som mulig!

Drømmen vår er å være en base hvor vi hjelper folk til å utnytte sine potensial, oppfylle sine drømmer, og utruste de til å være et lys i verden, uansett hvor de er!