Ny uke, ny framgang!

Forrige uke begynte vi på igjen med bygging og arbeidere på tomta vår, vår framtidige misjonsbase. Foreløpig er det kun vårt hus (som egentlig er mine foreldres hus) og et halvferdig gjestehus som står her, men vi beveger oss sakte men sikkert framover mot å bli en misjonsbase.

Da vi var i Norge i sommer besøkte vi flere menigheter rundt om i landet og hadde møter hvor vi fortalte om arbeidet vårt og viste bilder. Menighetene var sjenerøse og tok opp kollekt til oss på disse møtene, og spesielt på Oppdal, min kjære hjemplass, kom det inn så mye, at det gjorde det mulig for oss å fortsette byggeprossessen. Vi er så utrolig takknemlige for alle som står sammen med oss og tror på det vi gjør! Uten dere hadde ikke dette vært mulig.

I januar fikk vi et par veldig store donasjoner som gjorde at vi satte igang med å bygge gjesteseksjonen. Det er et stort hesteskoformet bygg med 7 soverom/sovesaler, og felles stue/kjøkken, lager og trappeoppgang til takterasse. Her skal vi kunne romslig huse 35-40 gjester. Vi gravde ut og bygde grunnmuren på hele bygget, men vi så fort at å bygge et så stort bygg er mye dyrere enn hva vi hadde penger til. Så vi bestemte oss for å la halve bygget stå urørt, og fokusere på å bygge ferdig halve bygget først, med to soverom og stue/kjøkken. Vi konkluderte med at det var bedre med én ferdig halvdel, enn hele bygget halvferdig og ubeboelig. Vi anser det som veldig viktig å få opp noen gjesterom slik at vi lettere kan ta imot gjester og frivillige og få litt mer fortgang i arbeidet. Arbeidskapasiteten til meg og Stig Ove alene er sprengt, og vi trenger virkelig flere til å hjelpe oss for å kunne få virkeliggjort de mange drømmene vi har for Kenya og Swahilikysten.

Vi rakk få å opp gulv, vegger og tak på den halvdelen av gjestehuset vi bygger først, før pengene tok slutt og vi måtte stoppe. Så det vil si at grovarbeidet er gjort, og det er innvendig arbeid som gjenstår. Nå har vi fått litt penger som gjør at vi hadde mulighet til å starte på dette, og vi håper på å få ferdig de to rommene nå. Kjøkken og stue blir nok ikke gjort i første omgang, så gjester og frivillige må fortsatt spise inne hos oss, men det blir ihvertfall litt enklere.

Mandag og tirsdag brukte vi på å tømme de to rommene for alt vi hadde lagret der etter at vi flyttet fra leiehuset vårt i juli, og på onsdag ansatte vi et arbeidslag som satte igang. Rørlegger og elektriker kom og gjorde sine greier, og murere begynte med å pusse veggene. De kom godt i gang og fikk gjort en god del på sine tre første arbeidsdager, og jeg gleder meg til de begynner igjen idag! Det er fortsatt mye som gjenstår. To vegger skal mures opp til garderobeskap. Vegger og bad pusses ferdig. Gulv legges. Mål til vinduer tas etter pussing utvendig (og bestilles). Naturstein legges på gulv. Flis legges på bad. Do/dusj/vifte installeres. Osv, osv, osv…

Målet er å være ferdig før en besøkende fra Sveits kommer 1 oktober. Det er neste tirsdag!! Så her er det bare å stå på!