Det har gått lang tid siden forrige innlegg allerede. Det er vanskelig å holde tritt med dagene. Vi har prøvd å hatt litt feriemodus og avkobling mens vi har vært hjemme, innimellom slagene med å forberede oss til møter og samlinger her og der.

Vi har vært i Mo i Rana halvannen uke, og har bodd hos Stigs søster. Vi har hatt en fin tid, selv om jeg har slitt med sykdom som gjør at jeg ikke har hatt like stor kapasitet, og vi ikke har fått møtt så mange venner som vi hadde ønsket. Men vi har måttet prioritere å forberede oss til møtene vi har hatt her, og familietid. Vi har vært heldige med mye godt sommervær. Da det var hetebølge med temperaturer godt over 30 grader sa Esther at det var helt passelig!

Forrige onsdag hadde vi en Afrikakveld, arrangert av Stigs far i samråd med Nord- Rana menighet og hjemmemenigheten vår, Familiekirka. Der fortalte vi historier, viste bilder og delte om hva vi har lært i møte med fattigdom, og hva som er de største utfordringene. Det var en veldig fin kveld, og vi gleder oss til å gjenta det både på Levanger, Notodden og Oppdal før vi reiser tilbake til Kenya.

Det er fantastisk fint å være sammen med familie og venner i luksuriøse Norge for en periode, men hjertet mitt er i Kenya. Vi har vært vekk i 3,5 uke nå, og det er nøyaktig 4 uker til vi er tilbake! Av en eller annen merkelig grunn har jeg greid å regne feil og trodde vi var borte 6,5 uke, men det er jo jammen 7,5! Det er fryktelig lenge, og det er nok siste gangen vi blir i Norge så lenge. Hjemlengselen er stor. Jeg er veldig takknemlig for WhatsApp som gjør at vi har mulighet til å holde kontakten med de hjemme hyppig!

Det er mye reising og farting mens vi er i Norge. Nå har vi hatt vært lengste opphold på ett sted, 11 dager på Mo. Nå holder vi på å pakke i bil, imorgen går ferden til Levanger. Der skal vi ha Afrikakveld i Elihu kl 19, hvis noen er i nærheten!