Idag dukket dette bilde opp på Facebook. Minne fra for 5 år siden, sto det.

Her sto vi med tre kofferter og en bag. Resten av hva vi eide hadde vi enten solgt, gitt vekk eller pakket ned i esker for å i fremtiden sendes etter med konteiner. Med Leo på 7 måneder i bæresele, og Esther som ble to år dagen etter. Fulle av sommerfugler i magen. Og med en enorm takknemlighet for at min livslange drøm om å bli fulltidsmisjonær i Afrika skulle bli virkelighet. Ikke ante vi hva som lå framfor, men vi hadde full tillit til at det skulle bli spennende og at Gud skulle lede oss.

Og det har Han gjort! Det har definitivt vært spennende. Jeg har minnet og tenkt tilbake på mye av det vi har opplevd på disse fem årene, og jeg blir rørt til tårer av å tenke på Guds godhet og trofasthet gjennom disse årene. Det har ikke vært enkelt. En ting er jobben vi gjør som misjonærer i et u-land som til tider er beintøff og vond i seg selv. Men i tillegg å oppdra to og etterhvert tre barn oppi dette, er veldig travelt. Det er sprøtt å tenke tilbake på hvor små barna var da vi reiste. Men for et privilegium å få oppdra barna på misjonsmarka.

Det har vært mye problemer. Tårer. Hjertesorg. Søvnløshet. Motløshet. Avvisning. Spesielt de to første årene i Mosambik som var forbedelsesår for tjenesten vår i Kenya.

Men det har aldri vært en dag hvor vi har angret på valget vårt om å reise ut som misjonærer. Når jeg tenker tilbake på det så er det ganske galskap. Vi ble ikke engang sendt ut av noen. Vi startet en egen organisasjon og reiste ut på egenhånd. Kallet og lengselen i hjertet var så sterk. Og det vokser seg bare sterkere.

Fem år. Det føles litt ut som en milepæl. Jeg er så takknemlig til Gud for reisen vi har vært på disse fem årene. Alt vi har gått gjennom som har gjort oss sterkere og gjort oss bedre kjent med oss selv, hverandre og med Gud. Som har utrustet oss til å være sterke og stødige i det pioneerarbeidet vi står i nå, som bare vokser og vokser. Takknemlig for Guds godhet og trofasthet som har vist seg urokkelig gjennom alt.

Vi er så takknemlige for å leve drømmelivet vårt, og gleder oss til de neste fem årene, og mange, mange flere!