Helt siden vi flyttet hit for 2,5 år siden har jeg drømt om å lage julefeiring for de lokale. Det første året bodde vi i en knøttliten leilighet og hadde ikke økonomisk mulighet til å gjøre noe. I fjor reiste vi hjem til Norge i jula. Men i år skulle jeg endelig få oppfylt drømmen min om å velsigne de lokale med en julefeiring de aldri hadde sett maken til!

Jeg hadde planlagt nøye, og vi var i ferd med å booke akrobater, leie scene og skulle ha en stor fest ute på åkeren over veien for hvor vi bor. Men så to uker før ble jeg plutselig akutt syk med blindtarmbetennelse og bukspyttkjertelbetennelse, og ble innlagt på sykehus i Mombasa i 7 dager. Da jeg ble frisk igjen, var akrobatene reist til Dubai, og jeg var for svak til å utføre planene jeg hadde tenkt, så vi måtte nedskalere festen litt.

Men det gjorde egentlig ikke så mye, for vi hadde likevel en veldig fin julefeiring i hagen vår. 250 stykk kom og koste seg med festmat, brus, popcorn og godteri, og vi så Mikkes magiske jul på storskjerm, og barna fikk klær og leker i julegave. Vi hadde julegudstjeneste og underholdning. Dette var første gang de lokale feiret jul på denne måten, og det var stor glede blant små og store.

Vi hadde også laget julegaver til familiene med 45 kg mais, 2 kg sukker, 4 kg hvetemel, salt, 1,5 l olje og 1 kg såpe. Dette forandret hele jula for mange, som vanligvis lever fra dag til dag. Nå har de mat i ukesvis. Det ble en flott dag, og vi er så utrolig takknemlige til alle som gjorde denne dagen mulig for oss og vennene våre. Tusen hjertelig takk! ¨

Her kommer litt bilder fra dagen.

Stua full av poser og kofferter med klær og leker som vi gav ut.

Barn og ungdommer fikk strikkede luer fra Polar Ull