Kan man få julestemning i Kenya?

Kan man få julestemning i Kenya?

Jul blir ikke det samme her som i Norge. Men jammen går det veldig fint ann både å få julestemning og få en fantastisk fin jul. Jula handler heldigvis ikke om snø og nisser, selv om de hjelper på julestemningen.

Natt til igår dro mamma og pappa, og vi har hatt ei fantastisk flott uke med de. De har hjulpet mye med ungene, pappa vært mye på tomta og hjulpet med praktiske gjøremål, mamma har fylt fryseren med bakevarer og hjulpet med alt mulig, og vi har kost oss så mye sammen. Vi er så takknemlige for dette spontane førjulsbesøket. Men det har ikke føltes ut som uka før jul!

Men igår kveld, etter at vi kom hjem fra Mombasa hvor jeg var på legekontroll og vi tok julehandelen, pyntet vi juletreet. Da vi feiret her første gang for to år siden kjøpte vi et lite tre på 120 cm, og selv om det er litt smått, gir det god stemning i stua. Nellie, fosterdattera vår og våre tre små, storkoste seg med julemusikk på høyttaleren og juletrepynting. Vi satte juletreet på en krakk, for Sarah var veldig ivrig på å ta av pynten!

Idag har det vært full fart med juleforberedelser hele dagen. Jeg har ferdigstilt gardiner for å ha på sidene av scena slik at vi kan se julefilmer på dagtid, og laget julegrøt til ti stykk. Ungdommene har øvd og øvd på julesanger til imorgen. De har også hengt opp julelys og perlet julepynt som vi har hengt opp. Det ble utrolig koselig!

Vi fikk også tid til å lage ei kake til Esthers bestevenn Samira som fylte sju år idag. Hun har aldri feiret bursdagen sin før, og det ble god stemning da vi kom på besøk med kake og ballonger.

I kveld så vi filmen Hjemme Alene med ungdommene, og jeg tror aldri den filmen har vært så gøy før. De hylflirte, og noen lå langflat av latter. Jeg lo mest av å se hvor mye de koste seg!

I tillegg til dette, så har folk gjennom hele dagen kommet og fått utlevert julematen sin. Vi er utrolig takknemlige til alle som gav 200 kr for en kasse med julemat til en familie. Totalt fikk vi nok for 23 familier! Det er helt fantastisk.

Men i tillegg så har menigheten vår på Mo, Familiekirka, og andre venner på Mo, samlet inn penger til julefesten vi skal ha imorgen. Fordi jeg har vært syk og vi ikke fikk tak i underholdningen eller scena vi ville leie, holdes festen i hagen vår og blir hakket mindre omfattende. Men, det betyr at jeg hadde mer penger å kjøpe mat for, så nå er det hele 40 familier som har fått utlevert julemat! Folk er så takknemlige og glade, og flere var helt på gråten da de kom og hentet sin store bag som inneholdt 45 kg mais, 4 kg hvetemel, 1 kg sukker, salt og 1 kg såpe. Dette er mat som kommer til å holde lenge for de.

For en glede det er å gi. Nå når anda til julemiddagen er kommet i hus, Carolas julemusikk er på spillelista, og jeg prøver å sy ferdig julestrømpene og pakke inn gaver, er julestemningen så absolutt tilstede. Jula her kan være minst like fin som i Norge, bare litt annerledes!

Imorgen blir en ny lang dag. Jeg må opp midt i natta for å ta 16 kilo oksekjøtt ut av fryseren for å tine det klart. Klokka seks på morgenen kommer en hel gjeng damer for å begynne å lage festretten pilau som skal være klar til etter gudstjenesten. Det blir litt av en lillejulaften! Gleder meg til å oppdatere dere på hvordan julefesten har vært.

One thought on “Kan man få julestemning i Kenya?

Legg gjerne igjen en kommentar, da blir jeg glad:)