Jeg tenkte jeg skulle gi dere en liten oppdatering på vår adventstid her nede, siden mange sender meldinger både til meg og til Stig og lurer på hva som skjer og hvordan det går.

Forrige onsdag hadde jeg vært i Malindi på immigrasjonskontoret for å hente noen papirer, og tok med meg tre jenter som følte seg som prinsesser med lunsj ved stranda.

På vei hjem begynte jeg å føle meg veldig trøtt, og på kvelden kom feber og frysninger kastende over meg, sammen med smerter i magen og oppkast. Jeg lå to dager hjemme med feber, ekstrem oppkast og diaré, og da smertene økte på høyre side dro vi til sykehuset. Der fant de ut at jeg var veldig dehydrert, feber på 40 og blodtrykket mitt var 90/40. De sendte meg til Mombasa, og jeg kjente med en gang bekymringene for Sarah. Jeg har kun vært borte fra Sarah ei natt i hennes liv før, og hun ammer fortsatt endel. Det ble det brått slutt på nå, men hun har heldigvis taklet det bra. Kanskje mest trist for mammaen!

Lang historie kort, så er jeg her på sjuende dagen nå, og og har operert ut blindtarmen, fått behandling for parasitter i kroppen og bukspyttkjertelbetennelse. Nå er jeg endelig på bedringens vei og skal reise hjem imorgen.

Det har vært ei tøff uke, og det har vært grusomt å være så dårlig og å være så lenge borte fra ungene, spesielt Sarah. Men heldigvis har de klart seg veldig godt hjemme sammen med pappaen. Idag kom Stig innom med Esther og Leo, og det gjorde utrolig godt. Da steg humøret med engang!

Det har også vært rørende å se omsorgen fra menigheten vår. Flere av damene har tatt den to timer lange turen inn hit til Mombasa for å besøke meg, og jeg blir så ydmyk av å tenke på at de har brukt penger på transport, når de knapt har penger til mat. Mange av de ringer også daglig og spør om oppdateringer og sier de ber for meg.

Å være sengeliggende 9 dager i midten av desember passer jo alltid dårlig, spesielt når vi har både julefest, julegaver, regnskap, nyhetsbrev, fadderoppdateringer, styremøter og mye som skal gjøres før jul. Men heldigvis har fått jeg god hjelp til julefesten og matkassene, og jammen kommer mine helt fantastiske, unike foreldre på en ukes sykebesøk imorgen tidlig. Ryktene sier de har med både pepperkakehus, havrekjeks og mer i kofferten. Da skal det bli jul hos familien Abildsten Gisnås likevel!