Fullt byggemodus

Fullt byggemodus

Hei! Her går det i ett om dagen! Det gjør det forsåvidt alltid, men spesielt mye etter at vi på mandag begynte å jobbe på tomta vår! Etter å ikke fått alle de nødvendige papirene i orden før for et par måneder siden, har vi ikke kunne startet før nå. Vi har heller ikke hatt økonomisk mulighet til det, da arbeidsvisum, motorhavari, menighet og andre ting har slukt mye av potten. Men nå har vi endelig fått til å starte, og vi er så begeistret!

Jeg er så utrolig fornøyd med denne tomta, og jeg elsker det ulendte terrenget. Selv om det har skapt litt større problemer med transport og frakting av materialer, og vi har brukt mye mer penger enn vi skulle ønsket på å lage en solid ankomstvei som kan stå gjennom de verste regntidene.

Vi har nå begynt med å grave for fundament på mamma og pappas hus, som også vil bli hvor vi får lov å bo i uoverskuelig framtid, fram til vi får råd til å bygge vårt eget hjem. Det er vi utrolig takknemlige for!

Fordi de allerede har midler for sitt hus så bygger vi først det, mens vi samtidig graver fundament for gjestehuset. Der skal det være plass til 30 besøkende som kommer for kortere eller lengre perioder. Etterhvert som vi får mulighet trenger vi også å lage gjerde rundt tomta slik at det blir mulig å flytte dit med hundene og det blir bedre sikkerhet. Så skal vi også bygge klinikk, og etterhvert arbeidsområde og kompetansesenter hvor vi skal lære lokale forskjellige yrker som sveising, snekring, sying, baking osv. Vi har også lyst å lage fotballbinge, lekeplass og et offentlig tilholdssted. Her hadde vi også lyst å ha åpen brønn med gratis vann for de lokale, men etter to mislykkede forsøk og å ha svidd av alt budsjettet og mer til, måtte vi se slaget om egen brønn tapt. For nå! Det er mulighet for at det er bedre sjanser for å finne vann lengre ned i dalen som er nabotomta. Den er også til salgs, og i framtiden en gang ønsker vi å også kjøpe dette, slik at vi kan bygge barnehjem og skole her. Men foreløpig så har vi koblet oss på det kommunale vannet, så får vi bare kjøpe ekstra mange vanntanker og samle for å ha til perioder hvor det ikke er vann i rørene.

Det er en utrolig spennende sesong vi er inne i nå, og jeg kjenner jeg blir mer og mer begeistret for hver dag av å se framgangen på tomta. Vi fikk også i går besøk av våre kjære gode venner Margit og Per Kristian fra Mo i Rana, som skal være her og hjelpe oss et par uker. De er noen av de flotteste menneskene på jord, og vi gleder oss veldig til å ha de sammen med oss noen dager.

Vi legger daglig ut oppdateringer på byggeprosessen og hvordan det går på tomta på Facebooksiden vår StigandLinda Ministries, så bare følg med der:)

Legg gjerne igjen en kommentar, da blir jeg glad:)