Besøk til musikkbutikk endte opp å bli et eventyr

Besøk til musikkbutikk endte opp å bli et eventyr

Tusen takk for alle som bidro til gitarkjøp som vi la ut på Facebook tidligere i uka! Det ble stort engasjement, og vi fikk inn mer enn vi turte å håpe på. Derfor har vi nå fått bestilt to gitarer, og kjøpt to trommer!

Idag dro jeg sammen med Peter, Joshua og Mirjam til Mombasa for å se på instrumenter. Det er ikke så lett å få tak i originale gitarer her, men vi fikk ihvertfall bestilt gitarer av en anerkjent fyr som vi stoler på. Vi har kjøpt to Yamaha gitarer som importeres fra Europa. Én halvakustisk gitar med inngang for å koble til forsterker og en billigere akustisk en som vi kan bruke til å gå rundt i landsbyen med og ha med på bibelgruppe, og også bruke til gitaropplæring. Vi forventer å få de om 12 dager. Det blir utrolig gøy!

Etterpå spurte vi om han visste om noe sted de solgte djembetrommer. Da sa han at han kunne ta oss med til et annet sted hvor det var en fyr som lagde trommer. Han tok oss med til et sted i nærheten som heter Bombolulu Cultural Centre. Det er et kultursenter hvor de både viser fram opprinnelig kultur fra Kenya, som har som mål å sysselsette og bedre livskvaliteten til fysisk handikappede. De som ofte blir bortgjemt i hjemmene, kan gjennom dette bli fullverdige medlemmer av samfunnet og ha en betalt jobb. De har mer enn 100 mennesker med fysiske handikapp som arbeider hos de. De lager håndlagde produkter som smykker, treverk, tekstilprodukter, rullestoler og masse mer. Jeg ble så utrolig imponert over kvaliteten på det de lager – spesielt smykkene, som var 100% håndlaget fra minste til største detalj. For en perfeksjonisme og tålmodighet på de! De eksporterer i stor skala verden rundt. I tillegg har de barnehage for fysiske handikappede barn som ellers blir gjemt vekk i hjemmet, og en barneskole for arbeidernes barn. De har også gavebutikk, og et kulturmuseum hvor de også viser fram lokal dans og opplyser om lokal kultur og tradisjoner. Jeg har aldri hørt om dette stedet før og ble så imponert!

Han som lagde trommer var ikke der, men vi fikk nummeret hans. Etter lunsj, stoppet vi innom Mtwapa på vei hjem hvor vi raskt skulle møte denne mannen som lagde trommer. Vi kjørte et godt stykke inn i veldig trange gater inni en landsby innenfor Mtwapa by, og beveget oss mer og mer ut i ganske simple kår og gatene var så smale at bilen såvidt passerte. Jeg skal innrømme at jeg hadde ikke altfor store forventinger om at vi skulle finne kvalitetstrommer som vi kom til å være fornøyd med her hos en mann vi akkurat plukket opp fra havet som var fisker, danser og trommelærer.

Men plutselig var vi hjemme i hagen hos han og storfamilien hvor han hentet ut flere trommer fra huset sitt. Og jammen var de akkurat det vi så etter! Joshua, som er den som har peiling på trommer, syntes de var veldig gode og etter litt pruting tok vi med oss to stykk hjem. Denne dagen endte opp med å bli ganske annerledes enn forventet (som de fleste andre dager her), men det var en utrolig gøy dag og artig å møte flere nye interessante mennesker.

Vi er så utrolig takknemlige til alle dere som hjalp oss med å få kjøpt disse instrumenter, og vi gleder oss til å bruke både gitarene og trommene i lovsang i menigheten vår, og også lære flere å bruke de!

Legg gjerne igjen en kommentar, da blir jeg glad:)