Skolestart!

Skolestart!

Etter åtte uker sommerferie gledet både store og små seg til skolestart igår. Ungene begynte i mai på en internasjonal skole kun 4 km unna oss, kalt Kivukoni. De følger britisk skolesystem, og er en økovennlig skole med stort fokus på miljøet og naturen. Det er en utrolig bra skole og vi er så fornøyde. All undervisning foregår på engelsk, og så lærer de swahili i tillegg.

Esther er ei pertentlig liten frøken som liker å planlegge, organisere og pakke (når hun får det for seg!), så kvelden før la hun fram uniform, sko, sekk og vannflaske for seg selv og broren.

Ungene sto med sekken på ryggen og klare til å gå tjue minutter før tiden første skoledag! Både jeg, Sarah, Stig Ove og hundene fulgte de til bussen klokken halv åtte. Skolen starter ti minutter tidligere i år, og de ti minuttene utgjør faktisk en forskjell på morgenen!

Vi hentet Leo på skolen klokken ett, og tok båten over til Takaungu hvor vi spiste lunsj og badet litt. På hjemveien plukket vi opp Esther på skolen som var veldig fornøyd med første skoledag.

Hvert semester har de et tema i de forskjellige klassene, og Esthers klasse har temaet “været rundt om i verden”. Læreren spurte om vi hadde noen ressurser å dele med klassen, så idag så de en snutt fra juleferien vår i Norge ifjor i klassen, hvor de så ungene leke i snøen. Det syntes de var veldig fascinerende!

Leos klasse har temaet “verdens land”, og de har fått tildelt hvert sitt flagg til navnet sitt. Leo ble tildelt Israel.

Begge to er så glade for å være tilbake på skolebenken, og det er også foreldrene. Idag var jeg på mitt første foreldremøte, og jeg ble helt på gråten av og til når rektoren og Leos klasseforstander snakket. Det er så imponerende alt de gjør. Vi er så utrolig fornøyde med skolen, den er bedre enn alt vi kunne drømt om for ungene våre, og tenk å finne det i Kenya!!

2 thoughts on “Skolestart!

  1. Spennende å lese fra livet i Afrika. Går barna i en vanlig afrikansk skole? Går det i engelsk eller et lokalt språk? Ha en fin dag! Hilsen Liv

Legg gjerne igjen en kommentar, da blir jeg glad:)