Idag markerer to år siden vi flyttet til Kilifi. To år siden vi kom med fire kolli, og inn i en helt tom liten leilighet Stig hadde fått leid en måned før. De første to nettene sov vi på hotell mens Stig brukte dagene på å kjøpe hvitevarer og senger.

Vår første frokost i leiligheten vår. Møbler hadde vi ikke, men presskanne hadde vi fått kjøpt!

Det er sprøtt å tenke på hvordan det var da vi kom. Kjente ikke ett menneske i Kilifi. Oss fire mot verden. Ganske fort økte vennegjengen vår. Esther som la merke til gatebarna og de hjemløse på søppeldynga og ønsket at vi skulle begynne å gi de mat. Derifra ballet det på seg. Evangelisering i landsbyen, vennskap, utdeling av mat.

Disse dyrebare barna har jeg kjent i to år straks, og jeg elsker de som de er mine egne. For en glede det er å få leve sammen med disse nydelige menneskene.

Selv om vi på mange måter kom ganske forberedte etter to år i Mosambik hos Iris Ministries, har det vært en bratt læringskurve for oss. Når jeg ser tilbake på disse to årene, ser jeg hvor naive vi var. Vi trodde systemet var enkelt, og at ting var fort gjort. Vi trodde Kenya skulle være mye mer utviklet enn Mosambik. Der tok vi feil. Tålmodigheten vår har virkelig blitt satt på prøve, og ting har gått både i sirup og helt i stå. Kjøping av tomt, bygging av misjonsbase, drilling av brønn, sending av konteiner… Det er komisk å tenke på hvor naive vi var angående det byråkratiske kaoset, og det gjør samtidig vondt å tenke på alt som vi fortsatt venter på.

Samtidig gleder vi oss over framgangen vi har opplevd. Menigheten vår. Ungdommene våre. Alle som har møtt Jesus. Sarah som har blitt født her. Det er mye å være takknemlig for, selv om vi ofte føler det ikke går så fort framover som vi hadde ønsket.

Jeg har hørt statistikk på at nesten 80% av misjonærer reiser hjem før det har gått to år på grunn av utbrenthet og depresjon. Vi er takknemlige for å ikke være i den kategorien. Ikke er vi fristet til å reise hjem heller. Vi er veldig glade for å bo her, selv om det er mye utfordringer.

Vi er takknemlige for disse to første årene på kysten av Kenya, og vi er fulle av håp og begeistring for framtiden. Tusen hjertelig takk til alle som gjør det mulig for oss å gjøre dette arbeidet!