Ungdomstur til Takaungu

Ungdomstur til Takaungu

Jeg elsker å glede andre. Og jeg elsker ungdommene våre. Og jeg gleder meg så mye til helga at det kribler i magen, for da skal vi ta med 40 av ungdommene i menigheten vår på tur!

Vi har snakket om det lenge men aldri funnet noe passende. Men da vi i forrige var i en landsby i nærheten kalt Takaungu, fant vi et koselig lite gjestehus ved fjorden hvor eieren sa vi kunne legge så mange madrasser vi ville på gulvene uten ekstra kostnad. For bare 160 kr per person får vi full kost, blant annet grillet kjøtt og fisk til lunsj og kylling til middag. Det er 10 meter å gå ned ei trapp ned til stranda.

Dette kommer til å bli så luksus for ungdommene våre som er vant med gjørmehytter og ugali og bønner hver dag! Jeg gleder meg til å ha det gøy sammen med de, og å bli bedre kjent. Til å ha kvalitetstid og gode samtaler.

Også igår hadde vi en kjempefin ettermiddag med ungdommene, med gåtur ned til stranda, og så fikk de spille dansespillet Just Dance på PlayStation i hagen vår et par timer.

Ungdommene våre er så gode, og jeg elsker å bruke tid med de og å åpne huset vårt for de. Jeg merker hvor trygge de føler seg, så elsket og aksepterte. Og det gjør noe med de. Jeg ser ungdommer som har vært kjempevanskelige og sjenerte som åpner seg opp og slipper folk innpå seg og blir forandret. Stadig flere tør å åpne seg opp om problemer for meg og be om hjelp. Problemene ungdommene går gjennom her går langt forbi det vi i Norge kaller vanlige ungdomsproblemer. Her har de fleste minst én forelder som er død, ofte bor de hos en stemor eller onkel/tante som behandler de dårlig (altså slår de eller gir de ikke mat), det er foreldre som ikke bryr seg om ungene og forlater de på gata eller hos naboer for å få plass til en ny mann i senga, og det er foreldre som er dødssyke med hiv som de må ta seg av. Mange hadde ikke råd til skole før vi kom inn i bildet, og ligger langt bak. De fleste har vokst opp uten en tilstedeværende far, og de sliter med farsbilde og selvbilde.

Det er så mange ting å ta tak i, og jeg gleder meg til et par dager hvor vi kan bli bedre kjent!

Legg gjerne igjen en kommentar, da blir jeg glad:)