Dobbel møtesøndag og kirkekaffe

Dobbel møtesøndag og kirkekaffe

Familie selfie!

Det har ikke vært så mange ganger de siste månedene at jeg har tatt med alle ungene og dratt sammen med Stig når han besøker andre menigheter for å preke. Men igår besøkte han våre nye venner i Iris Ministries Kenya, og vi ble alle med. Iris Kenya består av et mosambisisk par som har bodd her i ti år. Først i Mombasa, og nå her i Kilifi, bare 20 min unna oss. Vi har prøvd å få kontakt med de flere ganger før uten hell, og det var ikke før felles kjente var her på besøk for noen uker siden at vi møttes.De har en menighet i en liten landsby en knapp halvtime unna oss, og de var en danseglad gjeng! Ikke bare ble alle damene dratt opp på scena for å danse (meg inkludert!!), men også alle mannfolka – og som jeg lo da de dro opp Stig! Hehe, dette er ikke stedet for de som sliter med angst eller scenefrykt! Jeg prøver å lære meg å ikke ta meg selv så høytidelig og bare “go with the flow”, men det er definitivt ikke øyeblikkene jeg føler meg mest komfortabel i. Etter 3,5 t var vi endelig på tur hjem, og da var det kun å hive i seg ei skive før det var klart for gudstjeneste også her hos oss. Da fikk vi oppleve, igjen, ulempen med å ha menighet utendørs. Midt under Stigs preken begynte det å høljregne, og alle løp til scena og verandaen for å søke ly. Etterhvert gikk regnet over, men det var fortsatt rimelig kaldt, så etterpå var det godt med en varm kopp te. Det er ikke vanlig i menighetene her med kirkekaffe eller å sitte og snakke med de andre etter møtet, men vi syns det er veldig verdifullt å bli kjent med folk og å bygge relasjoner. Så vi lager te til alle sammen, og har også begynt å servere kjeks til alle, ikke bare barna. En veldig koselig avslutning på søndagen!

One thought on “Dobbel møtesøndag og kirkekaffe

  1. hei. ja eg e i africa for 2 gang og ha sett bra av elendigheta her og. bor på et leilighetshotell hvor eieren ha spilt fotball for lillestrøm for 20 år siden. her bor kristne og muslimer vegg i vegg. har sett flere moskeer men ingen kirker. noen rike som bor bak høye gjerder men utrloig mye tilsynelatende fattigdom. ha eg vært 30 igjen så skulle jeg ha etablert en skikkeli farm her nede. elendig landbruk og mye svart økonomi. blir vel kenya eller tanzania et annet år. glemt å si det. bor i dakar. lærer på selfors u. dk e bære flink og tøff. ha en fin dag. mvh john

Legg gjerne igjen en kommentar, da blir jeg glad:)