Besøk på Chumani videregående skole

Besøk på Chumani videregående skole

Forrige uke dro vi på besøk til Chumani videregående skole, hvor vi har fem elever som vi sponser. Etter brannen for en halvannen måned siden måtte alle de 6-700 elevene betale 500 kr hver i bidrag for gjenoppbygging av skolen. I tillegg måtte de som mistet alle eiendelene sine kjøpe inn alt på nytt, som er 1500 kr per elev. På grunn av donasjoner har vi greid å dekke disse utgiftene for våre elever, mens det fortsatt er mer enn 200 elever som ikke har betalt disse avgiftene enda, og som blir kastet ut neste termin.

Svigerfar, Geir, er fadder til to av disse ungdommene, Sirya og Margaret, og han tok i tillegg initiativ til å starte en innsamlingsaksjon for å samle inn penger slik at vi kan hjelpe enda flere av disse elevene tilbake på skole. Dette er en veldig bra skole, og elevene er motiverte og ivrige, og de ønsker virkelig å gjøre det bra. De forstår at utdanning er nøkkelen ut av fattigdom, og de er villige til å jobbe hardt. Da er det utrolig synd at penger skal stoppe de.

Så da svigerfar var her på et kort besøk forrige uke, reiste vi på besøk til skolen. Vi hadde på forhånd fått både to av elevene våre og lærere til å lage en liste på 20 av elevene som er i størst behov for hjelp. Det var utrolig fint å møte disse ungdommene. Geir reiser hjem med rapport fra dette møtet, og så blir det spennende å se hvor mange vi greier å hjelpe.

Etterpå hadde vi en liten stund med våre fem elever; Nellie, Rukia, Margaret, Sirya og Brian. Vi hadde kjøpt skolebøker de trengte for 1500 kr, og de var så glade. Å prøve å studere biologi, kjemi, fysikk, matte osv uten lærebøker er forståelig nok utfordrende! Dessverre er dette realiteten for mange. Men nå blir det ihvertfall lettere for våre elever.

Etterpå ble svigerfar og Peter med guttene bort for å se på gutteinternatet som ble helt nedbrent, mens jeg gikk med jentene bort til deres internat. Det fikk også litt brannskader, og taket er blant annet skadet, men det er kun noen avlukker som er ubeboelig. På grunn av det må nå flere dele senger, og i disse små avlukkene sover de mellom 12-16 stykker! Jentene våre Margaret og Nellie deler den første enkeltsenga til venstre.

Som du ser så går ikke veggene helt opp til taket, så det blir mye støy i bygget med ca 10 slike avlukker, og ca 150 jenter.

Neste uke kommer de hjem på skoleferie, og blir hjemme hele august. Skoleledelsen har lovt å jobbe med oppbyggingen i løpet av ferien, slik at alt skal stå ferdig til de kommer tilbake i september. Det blir utrolig fint å få de hjem, og skjemme de bort med kvalitetstid og god mat!

Vi reiste ihvertfall hjem igjen fra skolen med fulle og takknemlige hjerter over hvor givende det er å hjelpe disse ungdommene! Gleden av å hjelpe andre er virkelig tilfredsstillende. Tusen hjertelig takk til alle som står sammen med oss i dette!

Du kan lese mer om innsamlingsaksjonen her.

Legg gjerne igjen en kommentar, da blir jeg glad:)