Idag er jeg optimistisk: Mange gode nyheter på en gang!

Idag er jeg optimistisk: Mange gode nyheter på en gang!

Idag føler jeg meg optimistisk.

Ting som har føltes vanskelig og gått i sirup i månedsvis begynner å løsne, en etter en. Det byråkratiske fjellet framfor oss er fortsatt høyt, men vi har ihvertfall fått gjennom noen viktige ting som gjør at vi kan bevege oss framover.

En av de tingene er at vi endelig har fått søkt om arbeidstillatelse, som gir oss oppholdstillatelse. Vi har enda ikke fått godkjenning; det tar et par måneder, og sjansen er stor for at de sier nei og krever flere papirer, men søknaden er ihvertfall inne! Det fikk vi til to dager før turistvisumene våre gikk ut igår, som gjorde at vi med nød og neppe slapp å reise ut av landet! Det er jeg veldig lettet over. Selv om tanken på norsk sommer, familie og venner er forlokkende, er ikke det noe vi har mulighet til nå.

Kalenderen er stappfull av besøk framover, og ukentlig kontakter nye folk meg angående å komme på besøk. Det syns vi er utrolig gøy! Nå med gjesteetasjen vi har nede har vi mulighet for å ta imot flere besøk samtidig, og har begynt å ta form som en liten misjonsbase allerede. I tillegg til korttidsbesøk så er det tre stykk de siste par ukene som har sagt de vil komme og hjelpe oss i hele seks måneder! To fra høsten, og ei fra nyttår. Det er veldig oppmuntrende, og vi gleder oss stort! Kapasiteten til meg og Stig alene er rimelig sprengt, og det er spennende å tenke på mulighetene vi får når vi er flere i et team. Da blir det også lettere for meg å komme ovenpå med ting som nyhetsbrev, fadderoppdateringer og blogg, som har måttet blitt nedprioritert de siste månedene.

Enda en gladnyhet, som er en VELDIG stor gladnyhet vi ikke har fått fordøyd enda, er at på en ungdomsfestival som nettopp ble arrangert i Levanger, Encounter festival, samlet de inn kollekt til oss på to møter. Det kom inn svimlende 97,000 kr!! Det er helt vilt! Vi er helt målløse, og er så utrolig takknemlige for støtten og kjærligheten folk viser oss. Dette gjør at vi endelig har råd til å starte med byggingen av gjestehuset! Vi venter fortsatt på noen siste papirer for å få skjøtet i vårt navn (eiendomsrettstolen møtes én gang i måneden, og vi manglet et papir denne gangen, så må vente til neste måned…), men vi kan nå begynne prosessen med å få strøm og vann på tomta og deretter begynne å bygge.

Dette blir en ny sesong, og veldig spennende. Vi begynte i fjor med å lage vei og borre brønn på tomta, men etter at utallige lastebiler satte seg fast, og to forsøk på å finne vann var mislykket tok pengene slutt, og vi fokuserte på fadderordning og menighet istedet. I ettertid ser vi at det var bra vi ikke gjorde mer, for det kom nye regler ved nyttår som gjør at man trenger enda mer godkjenninger for å begynne bygging, som vi ikke hadde da. Men nå har vi det, og vi er klare for å sette i gang!

Det er flere som har gitt oss signal om at de ønsker å komme på arbeidsdugnad, så nå er det mulighet å komme fra høsten av!

Legg gjerne igjen en kommentar, da blir jeg glad:)