Internatet brant ned til grunnen!

Internatet brant ned til grunnen!

Husker dere de ungdommene vi sendte avgårde på internatskole for bare en måned siden?

De har hatt en veldig fin måned på skole selv om de kom inn litt sent, og nå skulle de ha eksamen som avslutning på denne andre terminen. Noen elever som gikk siste året og skulle ha avsluttende eksamen følte seg ikke klare, og for å avbryte eksamenene, startet de en brann i jenteinternatet på onsdag. Brannen ble heldigvis stoppet før hele bygget ble overtent. Selv om jentene mistet mye av klærne og eiendelene sine, var det ikke nok til at skolen ble stengt. Eksamen startet derfor som planlagt nå på mandag.

Da gikk de desverre mer drastisk til verks, og mandagskveld satte de fyr på gutteinternatet etter at de hadde lagt seg. En av våre elever der, Sirya, var heldigvis fortsatt våken, og han så flammene og fikk advart folk om å løpe ut av bygningen. På minutter var bygget overtent, og de fikk ikke reddet noe, men mistet absolutt alle eiendelene sine.

Her finnes det ikke forsikringsselskap på samme måte som i Norge, så rektoren gråt sine bitre tårer over livsverket hennes som var gått tapt. Og vi – foreldrene til elevene – er de som må betale for dette tapet via økte skoleavgifter og å måtte kjøpe inn alt de mistet på nytt. Nå står over 600 fortvilte elever på bar bakke, og venter på at skolen kan åpne igjen og at de kan fortsette med eksamenene. Vi aner ikke hvor lang tid det tar, og neste uke skal vi på foreldremøte og få mer informasjon. I mellomtiden er ungdommene hjemme, og pugger for harde livet til eksamenene. Nellie er vi verge for, så hun bor hos oss, mens de andre kommer daglig for å studere. Det er en veldig fortvilet situasjon! Verken vi, eller noen av de andre foreldrene som har spinket og spart for å sende ungdommene sine på skole, er klare for disse akutte utgiftene for å erstatte alt som er gått tapt. Om noen har lyst å bidra litt til å hjelpe å kjøpe inn nye senger og madrasser til skolen, uniformer, skolesekker, skolebøker, osv, så hadde vi blitt veldig takknemlige!

Først vil vi prioritere å sende våre egne fire ungdommer tilbake på skolen, og dersom det kommer inn flere penger, vil vi også hjelpe så mange vi kan av de andre elevene som ikke har råd til å betale selv.

Legg gjerne igjen en kommentar, da blir jeg glad:)