Da dere, kan jeg ENDELIG, etter halvannet år med kamp og utfordringer, fortelle at vi har blitt et godkjent NGO! Yes!

Det ble sagt at det er umulig å starte et NGO i dette landet uten å betale korrupsjonspenger. Til tider har det virket som om det er sant, og sentrale ledere har virkelig gjort sitt beste for å presse oss til å betale bestikkelser, og for å hindre oss i å bli godkjent. Men på grunn av «tilfeldigheter» fikk vi avslørt dette, og vi fikk vårt rettmessige sertifikat forrige fredag. Nå er vi en godkjent Non – Governmental Organization, og vi kan endelig begynne å jobbe mer målrettet og søke om arbeidstillatelse og oppholdstillatelse her. Selv om akkurat det nå viser seg å være utrolig mye vanskeligere enn vi først trodde, og vi har en lang og dyr prosess framfor oss før vi kan få arbeidstillatelser. Det er jammen ikke enkelt å være utlendinger, og det er lett å bli motløs innimellom…

På lørdag kom advokaten og styrelederen fra Nairobi med sertifikatet for NGO’en, og vi hadde vårt aller første offisielle styremøte. Vi fikk også signert papirer for å ferdiggjøre kjøpet av tomta i Majajani, og få skjøtet i vårt navn slik at vi kan begynne med bygging. Vi skal også nå søke om de nødvendige godkjenningene for å få sendt ned konteineren som har stått ferdigpakket på Oppdal i et helt år! Endelig er det litt framgang!

Selvsagt er det veldig kjedelig når man har en drøm om å hjelpe mennesker, man reiser ned og har lyst til å få utført det man drømmer om så fort som mulig, og så stanger man hodet i lover og regler på alle kanter, hvorav de fleste ikke engang gir mening. I tillegg må man bruke masse, masse penger bare på søknader og tillatelser. Men sånn er det bare, og man må bare gjøre det beste ut av det. Nå er vi endelig et steg videre, og det har åpnet seg et hav av flere muligheter, selv om det av og til kan virke som at strevet og kostnadene med å komme noen vei nesten ikke gjør det verdt det. Men vi prøver å huske på at vi har et langtidsperspektiv på det vi gjør her, og vi prøver å bygge et arbeid for fremtiden, så det er en verdifull jobb vi gjør nå med å lage et stabilt fundament på et framtidig stort misjonsarbeid. Tusen takk til alle som støtter oss og har troa på det vi gjør allerede i vår spede begynnelse!