Ferdig med ukas lengste dag

Ferdig med ukas lengste dag

Søndager er utvilsomt ukas lengste dag! Vi har endret tidspunkt på gudstjenestene våre fra kl 11 til kl 15, for å lettere kunne besøke andre menigheter på formiddagen. Nesten hver uke reiser Stig til forskjellige små menigheter ute i bushen på søndagsmorgen, men de fleste gangene er jeg hjemme. Med tre unger på slep og etter en lang uke, så syns jeg det blir for slitsomt. Man må skynde seg ut døra til klokka åtte, noen ganger lenge før, gå inn og ut av møtet med ungene, og så skynde seg hjem igjen og bruke resten av ettermiddagen på enda et møte. Etter møtet er det også alltid mange som vil ha samtaler, sårskift og malariatester, og plutselig er det middagslaging og leggetid. Det er en ganske utmattende dag! Så som oftest velger jeg å være hjemme med barna og slappe av og ta det rolig på søndagsformiddag.

Men idag hadde ungene lyst å bli med pappa uti bushen, så da hev vi oss rundt og ble med. Heldigvis var det kun en 20 min kjøring unna, til et lite sted kalt Takaungu. Der besøkte vi en liten baptistmenighet. Det er alltid gøy å være med Stig ut på tur, selv om jeg selvsagt ikke får gjort så mye annet enn å ta meg av ungene. Før vi dro hjem igjen fikk vi servert en utrolig god kyllingrett.

Etterpå skyndte vi oss hjem, hvor det allerede sto en stor gruppe mennesker utenfor porten og ventet på oss. Vi skyndte oss å stelle istand til gudstjeneste. Gudstjenestene starter alltid med noen sanger av ungdommenes dansegruppe. Leo er utrolig stolt over å danse på scena sammen med de!

Jeg er imponert over Stig Ove som greier å holde koken på en sånn lang dag. Jeg vet innmari godt at det er ikke noen enkel jobb å preke på to gudstjenester på én dag, spesielt ikke når man har sovet dårlig natta før, og man er sliten. Jeg skal ærlig innrømme at jeg er glad det ikke er meg som trenger å gjøre det!

Istedet får jeg sitte i benkeradene og kose meg med denne skjønne gutten min!

Etter møtet var det som alltid et par timer med samtaler, sårstell, malariatester og diverse behov. Nå i regnsesongen er det også stadig flere som kommer med ormer i føttene, og det må jeg innrømme at jeg ikke er særlig god på! Noen av de er enkle å fjerne med å legge på litt krem så de kveles og kommer ut selv, mens andre er mer kompliserte… Som denne gutten! Jeg har aldri sett noe lignende. Huden hans var oppspist fra innsiden, og det gikk ganger og tunneler på oversiden av fotbladet… Hvis noen har erfaring med slikt så tar jeg gjerne imot råd!

Legg gjerne igjen en kommentar, da blir jeg glad:)