Plutselig har vi to skolebarn selv også!

Plutselig har vi to skolebarn selv også!

Noen som også startet på skolen denne uka, er våre egne barn Esther og Leo. Esther fyller seks år i slutten av denne måneden, og skal etter norsk standard begynne på skole i august. Vi hadde håpet på å få på plass noe norsk skole/hjemmeskoleopplegg, men det viste seg å ikke være så enkelt. Etter et par mailer til den internasjonale skolen her i Kilifi, Kivukoni, fikk vi tilbud om delvis stipend for barna våre, på grunn av jobben vår som misjonærer. Da ble skoleutgiftene nesten halvert, og det ble mulig å la Esther og Leo starte der.

De startet derfor mandag denne uka, og det har vært både spennende og en stor overgang! Vi er veldig imponert over skolen. Den er basert på et engelsk skolesystem, og mottoet deres er ” Where children love to learn”. Så det er mye lekbasert læring og lite lekser. Skolen virker utrolig bra, og etter den første uka er både vi og ungene veldig fornøyde! Fordi ungene har vært vant til å hele livet være sammen, valgte vi å la Leo starte i førskoleklasse samtidig som Esther startet i 1.klasse. Da tar de skolebussen sammen om morgenen, og kan leke sammen i friminuttene. Denne uka har det vært en stor overgang for de og mye nytt, og det har vært litt tårer på morgenen på spesielt minstemann… Men med engang de har kommet til skolen har de kost seg, og blitt tryggere for hver dag. Når de kommer hjem er de så stolte og sier at de har hatt det så gøy.

Leo er utrolig stolt når han kommer hjem med skolebussen og forteller om alt han har gjort den dagen!

Dette blir en ny epoke for hele familien, og det er allerede masse nytt. Bare det å skulle skynde seg om morgenen og følge de til bussen fem på åtte er en overgang! Idag fikk vi merke en annen ny ting; dugnadsarbeid! På skolen har de et arrangement hvert år hvor alle nye elever skal plante et tre. Så idag stilte vi opp med hakke og spade, og vi (les: Stig!) gravde hull til den store gullmedalje. Ungene hjalp stolt til med å dekke til med jord og gjødsel, og skrev navnet sitt på en navnelapp.

Etter fem lange skoledager (Esther er ferdig fire hver dag, mens Leo er ferdig ett tre dager i uka), blir det godt å ha ungene hjemme i to dager!

Legg gjerne igjen en kommentar, da blir jeg glad:)