Noen dager er jeg bare helt overveldet av takknemlighet over disse skjønne menneskene vi lever sammen med. Det er et sånn privilegium å få leve livet sammen med de. Å se de vokse opp, gå fra babyer til småbarn, og fra småunger til tenåringer. Å være med å oppdra de, lære de om grensesetting, kjærlighet, og tilgivelse. Jeg blir varm om hjertet av å tenke på hvor jeg møtte mange av disse for første gang, og hvor mye de har vokst siden da. Som denne nydelige lille jenta Renata, som var knapt fylt ett år da jeg møtte henne. Nå er hun 2,5 år og har fått en fyrrig, morsom, og veslevoksen oppførsel.

Disse ungdommene betyr også så mye for meg. De er så gode! Noen ganger kan det bli litt vel mye liv og besøk i huset, men samtidig er det så utrolig givende å se hvor mye vi betyr for de. Å få være en trygg havn når de har det vanskelig hjemme, få skjemme de bort med kaker og pizza og filmkveld, og legge til rette for at de får danset og ha et møtested. Det å høre disse ungdommenes tragiske familiehistorier, se de komme inn i fellesskapet vårt ødelagte og nedtrykte, og finne et sted hvor de hører hjemme, finner glede, venner og Jesus, betyr så utrolig mye. Å se at vi utgjør en forskjell for de er dyrebart.

Forrige uke ble karakterkort delt ut på den lokale barneskolen etter første termin, hvor vi har mange barn som vi har hjulpet med skolepenger. De kom i store grupper for å vise fram karakterene sine. Noen veldig stolte, noen mindre stolte. Men alle like glade for klemmen og de oppmuntrende ordene jeg gav om hvor stolt jeg er av de. Vi har brukt mye tid på å motivere ungdommene våre til å gjøre det bra på skolen, respektere foreldrene sine, og lære de viktigheten av å gjøre sitt beste og jobbe hardt. Vi har hatt som en gulrot at dersom de forbedrer karakterene sine og oppførselen sin hjemme, vil vi prøve vårt beste for å få til en ungdomsweekend et sted i skoleferien. Nå er skoleferien snart kommet og gått, men å finne et passende sted har vist seg å være veldig vanskelig. Stig Ove har brukt mye tid på å kjøre rundt i nærområdene og undersøkt potensielle steder for en ungdomsweekend. Ungdomsgjengen vår med stort og smått er mellom 40-50 stykk, og å finne et overnattingssted som er billig nok for vårt budsjett, har vist seg å være umulig. Så vi har prøvd å i det minste ta de med på stranda noen dager, og også hatt et par filmkvelder.

Idag var det en helt perfekt ettermiddag på stranda. Det var lavvann og masse sand å leke i, vindstille og skyfritt, og god stemning og masse latter. Takknemligheten over denne dagen sitter fortsatt i!